23948sdkhjf

ISOVER produkter vigtig del af fremtidens husbåde

Den danske virksomhed AquaDomi A/S, der markedsfører en vidtspændende husbådsserie, har valgt at samarbejde med Saint-Gobain Isover om ventilation og korrekt håndtering af fugt i husbådene.
En diffusionsåben dampspærre og højeffektivt isoleringmateriale er at foretrække, når det gælder huse på landjorden. Bygninger på vandet stiller imidlertid endnu højere krav på disse områder. Her er det af afgørende betydning for konstruktionen, at dampspærren kan ”ånde”, og at isoleringen har høj effekt i forhold til sin vægt.

Derfor har den danske virksomhed AquaDomi A/S, der markedsfører en vidtspændende husbådsserie, valgt at samarbejde med Saint-Gobain Isover om udviklingen af grundkonstruktionskonceptet

- Vi har haft et virkelig godt samarbejde med Saint-Gobain Isover’s ingeniørafdeling, som har stillet hele dens ekspertise til rådighed, siger direktør Henning Majgaard Nielsen fra AquaDomi A/S med hovedkontor i og produktion nær den nordfynske fiskerby, Kerteminde.

Ventilation og korrekt håndtering af fugt er af største betydning på vandet, hvor den relative fugtighed er meget høj om sommeren og lav om vinteren.

- Derfor har vi valgt den intelligente dampspærre ISOVER Vario, der reagerer på luftfugtigheden og sikrer, at konstruktionen holdes tør, siger Henning Majgaard Nielsen.

Om vinteren fungerer Vario som en membran, der holder vanddamp ude. Om sommeren åbner Vario sig og lader eventuel fugt slippe ud. Til Vario hører et omfattende sortiment af tætningsmidler, som gør det muligt at udføre en lufttæt konstruktion i henhold til bygningsreglementet.

Vigtig vægtreduktion
En del af husbådens konstruktionsprincipper er identiske med dem på land. Men når det gælder vægten og vægtfordelingen er husbåde at sammenligne med et skib, som skal være tungt i bunden og let i toppen.

- Ved at benytte ISOVER formstykker af glasuld opnår vi en væsentlig vægtbesparelse i forhold til tilsvarende stenuldsprodukter, siger Henning Majgaard Nielsen.

Endvidere giver lambdaværdien på 34 mod normalt 37 en yderligere vægtreduktion, idet der med samme isoleringsevne kan anvendes tyndere formstykker.

Husbåde med op til 200 værelser
Grundidéen bag AquaDomis husbåde er et fleksibelt byggesystem. Ved hjælp af moduler kan man stykke netop den husbåd sammen, som man ønsker og har behov for. Senere kan der tilføjes værelser - eller man kan indskrænke sin bolig og eventuelt sælge et værelse fra.

Boligerne fås fra helt små topersoners ferie- eller helårshuse kaldet Bastian Basic til en residens med et grundplan på 256 kvadratmeter med navnet Dubai White. Endvidere leveres flydende havnekontorer, caféer, eventhuse, søbad, sauna og hoteller med op til 200 værelser, eksklusiv restaurant, køkkener, foyer, reception og personalerum.

Havne kan blive flydende boligbyer
Henning Majgaard Nielsen mener, der er et stort potentiale for husbåde, og han har ordrer på at levere hele byer af husbåde og blandt andet et flydende hotel til Torshavn på Færøerne.

- En del af de gamle erhvervshavne i Europa omdannes i disse år til boligformål, og her er det oplagt at anlægge pladser eller hele områder til husbåde, mener Henning Majgaard Nielsen.

Efter flere års udviklingsarbejde er han, hjulpet af sine faste agenter i over 40 lande, i fuld gang med at markedsføre, hvad AquaDomi mener er fremtidens husbåde - gennemarbejdede i alle detaljer og tegnet af førende arkitekter fra ind- og udland.

Kilde: Isover

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11