23948sdkhjf

Konkursramte byggefolk genansat efter få dage

I samme uge som konkursen hos Entreprenør- og Byggefirmaet Carlo Sørensen A/S har en stor del af virksomhedens tidligere ansatte fundet ny beskæftigelse. NCC er blandt aftagerne.
Mandag i denne uge forlod de godt 40 ansatte i Entreprenør- og Byggefirmaet Carlo Sørensen A/S selskabet, som tirsdag morgen indgav sin egen konkursbegæring.

Læs også: Nordjysk entreprenør går konkurs

Og selv om intet lige nu tyder på, at entreprenørvirksomheden genopstår, så ser situationen anderledes positiv ud for de tidligere ansatte.

- Vi har været i kontakt med flere firmaer, siden jeg udtalte mig til den regionale tv-station (TV2/Nord, red.) tirsdag aften, og i går aftes fik jeg så en besked om, at alle på nær én mand har fundet ny beskæftigelse, siger Finn Jenne, der er faglig medarbejder hos 3F Frederikshavn.

NCC søger folk
Her har man organiseret et dusin af de tidligere ansatte fra Carlo Sørensen A/S, som primært har kompetencer inden for betonområdet.

Tømrerne er organiseret i 3F Skagerrak, og her er meldingen næsten den samme.

- De er allerede god på vej. En virksomhed som NCC søger folk i øjeblikket, så de bliver sendt den vej. Det kommer ikke til at vare længe, før de er i beskæftigelse igen, siger Troels Hedegaard, der er byggeformand for Byg/Grøn i 3F Skagerrak.

Fulde af fortrøstning
Murerne udgør en mindre gruppe, og selv om efterspørgslen her er lidt mere afdæmpet end inden for de to andre faggrupper, trives optimismen også her.

- Jeg har talt med to af de tre murere, som allerede selv er ved at skabe kontakter. Så de er fulde af fortrøstning, siger Finn Lauritsen, der er faglig medarbejder i 3F Aalborg.

Den tredje murer er på ferie, mens fjerdemanden i murergruppen er en elev, som der nu skal findes en ny aftale til.

Læs også: 7.000 flere beskæftiget i byggeriet

Fagfolkenes gladsind bakkes op af Greens Konjunkturundersøgelse, som viser, at det er byggeriet, der fører an i jobskabelsen herhjemme. Således svarede seks af ti topchefer fra byggebranchen i foråret, at de forventer at ansætte i løbet af de kommende seks måneder.

Det er den højeste andel siden andet kvartal af 2006.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.25