23948sdkhjf

Førende BIM-eksperter gæster Aarhus

Oplægsholderne er hentet ind fra hele verden, når BIM Aarhus for fjerde gang inviterer til international konference.
BIM Finland i 2012, BIM UK i 2013 og BIM Europe i 2014 blev alle store successer, og igen i år ser det ud til at blive et tilløbsstykke, når BIM Aarhus den 1. oktober afholder sin fjerde internationale konference på Arkitektskolen i Aarhus.

- Vi har omkring 250 tilmeldte på nuværende tidspunkt, og der er cirka 320-330 pladser, så der bliver helt sikkert fuldt hus, siger Marianne Friis, der er formand for BIM Aarhus.

Hvor de første tre konferencer tog afsæt i BIM-udviklingen på det europæiske kontinent, har BIM Aarhus denne gang valgt at se ud over Europa for at høre om aktuelle tendenser, fremtidige perspektiver og ikke mindst forventninger til BIM fra andre dele af verden:

- BIM er ikke længere nyt. Det er efterhånden ved at være indarbejdet i hverdagen mange steder, og vi er ved at være dér, hvor flere bruger revit end autocad. Derfor har vi denne gang valgt at præsentere nogle indlægsholdere, der kan fortælle noget om, hvordan man rundt om i verden arbejder med BIM, når det er implementeret, fortæller Marianne Friis til Building Supply.

Hun fremhæver samtidig det store antal sponsorer, der er altafgørende for, at et arrangement som BIM World kan stables på benene.

- Ingen tjener penge på det her, og uden sponsorer kunne det slet ikke lade sig gøre. Vi gør det først og fremmest, fordi det er sjovt, for at dele viden og for at få noget inspiration ude fra den store verden. Det er interessant at høre om, hvor langt de er med BIM i USA, Australien og Singapore, siger Marianne Friis.

Deltagelse i konferencen BIM World 2015 er gratis, men kræver tilmelding på www.bimaarhus.dk/bimworld inden den 28. september 2015.

Her er indlægsholderne


Ms. Joyce Delatorre , Head of BIM Department, Metodo Engenharia, Brasilien og Mr. Nathan Wood , DPR Constructions, USA, arbejder begge i store innovative entreprenørvirksomheder, der gennem en årrække har intensiveret anvendelsen af BIM. De vil med udgangspunkt i deres forskellige kulturer og personlige erfaringer belyse, hvordan man ved brug af BIM kan højne kvaliteten og produktiviteten både på projektstadet og ude på byggepladsen. De vil endvidere fortælle, hvad anvendelse af BIM betyder for samarbejdet mellem rådgivere og entreprenører, og om den stigende anvendelse af de digitale værktøjer har betydet et opbrud i de vanlige roller og ansvarsområder indenfor byggeindustrien.

Mr. Mike Whaley , President of Turis Systems LLC, USA, er en højt respektret BIM-konsulent, som arbejder for mange af USA’s største rådgivningsfirmaer og entreprenørfirmaer. Han vil tegne et billede af fremherskende BIM-tendenser i dag og fremtidsperspektiver fo...å, hvordan teamet bag RTC har formået at skabe en så markant succes på globalt plan med vidensdeling på et meget højt niveau.

Mr. Wesley Benn , Chairman RTC Event Management, Australien, er initiativtager til RTC, Revit Technology Conference, der hvert år afvikles på stort set samtlige kontinenter i verden. Wesley Benn vil berette om BIM udviklingen i byggeindustrien i Australien, og vil også perspektivere på intentionerne bag RCT, og hvordan teamet bag har kunnet skabe en så markant succes på glo-balt plan med vidensdeling på et meget højt niveau.

Mr. Tomohiko Yamanashi , Architectural Design kommer fra Nikken Sekkei, en af Japans største arkitektvirksomheder. NIKKEN Sekkei har flere byggefaglige professioner under samme tag, hvil-ket giver en innovativ synergieffekt med BIM som et gennemgående element. På baggrund heraf vil Mr. Yamanashi demonstrere, hvordan BIM er med til at understøtte et dynamisk work flow mellem design, projektering og udførelse.

Ms. Vivien Leong fra Singapore arbejder i CPG Corporation, et arkitektfirma, der har Green Approach som et af sine helt centrale fokusområder. En effektiv udnyttelse af naturressourcerne er et afgørende aspekt i firmaets designkoncept. CPG Corporation udfordrer konstant grænserne for infrastrukturel og arkitektonisk design, og Ms. Vivien Leong vil demonstrere, hvordan BIM spiller en afgørende rolle i udvikling af bæredygtige bygningsværker.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096