23948sdkhjf
>

Kæmpe MgO-regning på vej til byggeriet

Et stort antal almene boligbyggerier er undersøgt i ny rapport fra Byggeskadefonden, og konklusionerne er nedslående.
”MgO-plader er uegnet til anvendelse som vindspærre under danske klimaforhold”.

Det konkluderer Bunch Bygningsfysik A/S i en ny rapport, som Byggeskadefonden netop har offentliggjort.

Virksomheden har på vegne af fonden foretaget besigtigelser og undersøgelser af fugt- og korrosionproblemer i de støttede boligbyggerier, der siden 2010 har anvendt MgO-vindspærreplader.

En regning på mindst 800 millioner
Ifølge rapporten er der opsat cirka 240.000 kvadratmeter MgO-plader som vindspærre i almene nybyggerier og renoveringer siden 2010. De skal i de fleste tilfælde udskiftes.

Vurderingen er, at det vil koste omkring 800 millioner kroner inklusiv moms at udskifte pladerne i de 71 byggerier, hvor der er konstateret problemer. Hertil kommer 13 byggerier, hvor der enten ikke er problemer med MgO-pladerne, eller hvor udgifterne til en udskiftning endnu ikke er beregnet.

Læs også: MgO-skandale giver kunder i biksen

- Rapportens konklusioner er på flere måder nedslående. Det bliver efter rapporten formentlig nødvendigt at udskifte alle MgO-plader, der er anvendt som vindspærre, og der er ingen tvivl om, at det totale omfang af anvendelsen i dansk byggeri er større, end hvad vi har dokumentation for i den almene sektor, siger sekretariatschef i Byggeskadefonden, Ole Bønnelycke, til Licitationen.

Læs også: Boel Living videreføres ikke

Byggeskadefonden omfatter principielt kun MgO-problemer i de 37 nybyggerier og 11 renoveringer, der var afleveret før den 6. marts, hvor Fonden udstedte en advarsel mod at anvende MgO-plader. De skønnede udgifter til udskiftning af disse MgO-plader udgør cirka 400 millioner kroner inklusiv moms.

Læs rapporten på Byggeskadefondens hjemmeside, hvor der også findes en oversigt over de anslåede omkostninger til en udskiftning af MgO-pladerne.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125