23948sdkhjf

PCB forsinker bycenter i Middelfart

Nedrivning af gammelt rådhus trak ud på grund af farlige materialer.
Menneskelige hensyn kommer først. Derfor er byggeriet af nyt rådhus og Nytorv, det nye bycenter i Middelfart blevet forsinket med tre måneder.

Årsagen er, større mængder af farlige stoffer i det gamle rådhus, som blev fundet under nedrivning, og det forsinkede nedrivningen.

Der var især store mængder PCB i vinduesfugerne.

Hver enkelt vindue måtte skæres ud af væggen og køres væk for at blive afmonteret under lukkede forhold, så naboer og medarbejdere ikke blev udsat for stoffet.

Det blev også fundet store mængder af slagger i undergrunden og hele 5500 ton gamle murbrokker måtte køres væk.

- Som totalentreprenør på så stort et projekt, så er det da aldrig rart at melde en forsinkelse ud. Men med de miljømæssige udfordringer, som vi er stødt på i forløbet, så må man forvente, at det vil tage længere tid. Vi er nødt til at forholde os til den slags komplikationer – det er ikke noget problem, men det er klart at det tager ekstra tid, når vi skal håndtere farlige stoffer efter forskrifterne. Derfor må butiksejere, beboere og rådhusansatte vente de tre måneder ekstra på at få nøglen, siger afdelingschef Allan Østergaard fra 5E Byg, som er totalentreprenør på projektet.

Det skulle have stået klar i foråret 2017, men åbningen er nu udskudt til juli 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125