23948sdkhjf

Studerende bygger videre på Kalø Slotsruin

30 arkitektstuderende er på en uges workshop på Hammershøj Teglværk. De skal komme med et bud på, hvordan man bygger videre på Kalø Slotsruin og vores kulturarv.
30 arkitektstuderende fra Arkitektskolen Aarhus er hel uge 40 rykket ind på Hammershøj Teglværk, der er en del af Randers Tegl Gruppen.

Her skal de deltage i en workshop, hvor opgaven lyder: Kom med forslag til ”færdiggørelsen” af Kalø Slotsruin.

- Workshoppen falder helt i tråd med Arkitektskolens vision om Engaging through Architecture, der bl.a. omfatter samarbejde med eksterne parter, hvor de studerende får lejlighed til at arbejde konkret med materialer og løsninger i forholdet 1:1, fortæller arkitektrådgiver Peter Rune Mortensen fra Randers Tegl.

Randers Tegl har tidligere samarbejdet med Arkitektskolen Aarhus om lignende workshops. Denne workshop gennemføres under ledelse af arkitekt Anders Gammelgaard Nielsen og cand. arch. Thomas William Lee.

Hvordan bygger man videre på kulturarven?
Anledningen til opgavens indhold, Færdiggør Kalø Slotsruin , er, at der har været en Real Dania konkurrence om netop dette og etableringen af et besøgscenter.

Ud over KAlø Slotsruin skal de studerende forholde sig til, på hvilken måde det er muligt at bygge videre på vores kulturarv. Der vil på den måde være en kobling mellem det historiske og de krav, der stilles til nutidens byggeri.

De studerende har inden workshoppen udvalgt forskellige murstenstyper, de ønsker at arbejde med for at undersøge og skabe forskellige udtryk og løsninger i tråd med opgaven.

Høj prioritet
Hos Randers Tegl har et samarbejde med Arkitektskolen Aarhus og andre relaterede uddannelsesinstitutioner høj prioritet.

- Helt enkelt fordi samarbejdet giver vores gæster en faktuel hands-on viden og inspiration. Vi kan helt tydeligt se, at det giver dem et godt grundlag og en faktuel viden at arbejde ud fra, som medvirker til mere kompetente materiale- og løsningsvalg. Det er til gavn for alle parter, når byggeopgaverne skal projekteres og udføres, siger Peter Rune Mortensen.

Det er aftalt, at Hammershøj Teglværk tager imod et hold studerende fra Arkitektskolen Aarhus igen til foråret 2016. Denne workshops form og indhold er endnu på skitsestadiet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093