23948sdkhjf

Chefen skal holde sig væk fra byggepladsen

I bygge- og anlægsbranchen skabes væksten ofte fra skrivebordet.
God ledelse i bygge- og anlægsbranchen sker ikke nødvendigvis på selve byggepladsen.

Der er stor gevinst at hente, hvis lederen af en virksomhed bevæger sig væk fra byggepladsen for i stedet at koncentrere sig om at styre virksomheden fra kontorstolen.

Det mener Jørn Jensen, projektchef i afdelingen ”Kursus & Udvikling” hos Dansk Byggeri. Han oplever, at succeshistorierne ofte har ét fællestræk:

- Vi ser ofte, at ’god ledelse’ er et resultat af ledere, som ikke længere selv udfører opgaverne men i stedet fokuserer på at lede virksomheden i den rigtige retning. Væksten sikres ofte bedst fra skrivebordet, når man ikke selv er en nøgleperson i dagligdagens driftsopgaver, siger Jørn Jensen.

Han erkender, at det kan være svært for mindre virksomheder netop at flytte en medarbejder fra byggepladsen til skrivebordet.

- Man løber en risiko, især som mindre virksomhed, når man går fra at udføre opgaver til at planlægge opgaver eller strategier. Lige nu og her vil det ikke bidrage på bundlinjen. Men der er oftest store gevinster at hente på lang sigt.

’Svævende' leder med 70 ansatte
Michael Lund, som er administrerende direktør hos Lund & Staun A/S, har selv oplevet, hvordan ledelse er nøglen til vækst. Han tog for nogle år siden på uddannelse for ejere og ledere hos Dansk Byggeri.

- Først gik vi fra at være få ansatte til at være over 20. Nu er vi 70 ansatte. Så jeg skulle lige pludselig til at være leder og havde ikke tid til at indgå i arbejdsskemaerne mere. Det var svært for mig at gå fra at deltage i det praktiske arbejde til at være en svævende leder på alle opgaver, siger han.

Ifølge Michael Lund har en afgørende forudsætning for successen været, at Lund & Staun har prioriteret at have medarbejdere, som udelukkende arbejder med udvikling og ledelse af virksomheden.

- Vi ville ikke være, hvor vi er i dag, hvis vi selv havde indgået i arbejdsplanerne. Selv i dag skal jeg huske mig selv på min primære opgave. Jeg er nødt til at blive i lederrollen, for det er dér, jeg giver bedst værdi for virksomhedens fremtid, siger Michael Lund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125