23948sdkhjf

Mere end et hus til biler

Bispebjerg Hospital har netop indviet sit 24 meter høje parkeringshus, som ikke kun er for biler.
Torsdag kørte regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (A), som den første sin bil ind i huset og parkerede på taget med udsigt til hele København.

- Der er mange detaljer i parkeringshuset, der gør, at det er mere end et hus til biler. Da jeg ankom, satte jeg jo strøm til huset. Men faktisk er huset i forvejen fuldt af strøm. På taget over rampen er monteret 200 kvadratmeter solceller, som dækker 20 pct. af parkeringshusets energiforbrug. Under huset er nedgravet et såkaldt forsinkelsesbassin, der kan opsamle regnvand for at sikre, at der ikke kommer for stort pres på de københavnske kloakker. Så fra øverst til nederst er der tænkt på at belaste miljøet mindst muligt, sagd Sophie Hæstorp Andersen i sin tale under indvielsen.

Parkeringshuset er opført af 5E Byg i samarbejde med Aarstiderne Arkitekter og Cowi og skal være et vartegn for det nye hospital på Bispebjerg, der skal opføres frem til 2025. Det er et markant byggeri, der med sine rustrøde lameller både skal vække opsyn og spille sammen med hospitalets fredede bygninger. Over de kommende år vil klatreplanter vokse op på en del af huset, og i foråret bliver huset yderligere beriget med et stort kunstværk ved trappeopgangen.

Stor efterspørgsel på parkering
Parkeringshuset er 24 meter højt og rummer cirka 600 parkeringspladser, der løser en stor efterspørgsel på parkeringspladser på området. Selvom halvdelen af personalet cykler, og der går busser i nærheden, er der ofte pres på p-pladserne.

- Hospitalet har i mange år trukket veksler på naboernes tålmodighed med mange parkerede biler fra patienter og besøgende på de nærliggende gader. Nu kan vi give lidt igen, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Selvom naboerne får gratis parkering, er nogle også kede af at få så stor en bygning så tæt på. Men flere tiltag skal gøre huset til en mere vellidt nabo: De øverste tre etager er trukket væk fra Charlotte Muncks vej i respekt for naboerne, og det har givet en terrasse på fjerde sal, hvor man kan tage et pusterum på vej til behandling eller på vej hjem fra arbejde. Der er desuden dialog med naboerne om at etablere en haveforening, der kan drive en lille byhave på arealet.

Liv i parkeringshuset
- Vi vil faktisk gerne have, at der kommer liv i huset, så det bliver et trygt sted at opholde sig og hente sin bil – også i de sene timer, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og tilføjer:

- På taget bygger vi de kommende måneder en udsigtsplatform med en kikkert, hvor man kan komme op og betragte Københavns skyline. Det er ret unikt, at vi her i Nordvest-kvarteret får en mulighed for at komme højt til vejrs og få et 360 graders vue over byen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125