23948sdkhjf

Bjarke Ingels: Ikke populær overalt i København

Den danske stjernearkitekt kommer i en ny bog med sit bud på, hvorfor BIG alligevel ikke fik til opgave at bygge et nyt domicil til PFA.
Da PFA Pension i maj 2013 inviterede en håndfuld kendte tegnestuer til at komme med et bud på pensionskassens nye domicil, endte Bjarke Ingels Group (BIG) som vinder.

Men i juni meddelte PFA’s nytiltrådte topchef, Allan Pollack, så, at byggeriet på Redmolen på den yderste del af Nordhavn, hvor pensionskassen købte 55.000 kvm. byggeret for et par år siden, var droppet til fordel for en ombygning af det eksisterende hovedkvarter.

- Vi skal bygge derude. Vi har jo meget store ejendomsinvesteringer, men det har ikke noget at gøre med vores hovedkontor. Det er ikke sikkert, at det bliver Bjarke Ingels, sagde Allan Polack dengang til Berlingske Business.

Møgærgerligt
Og ganske rigtigt blev BIG siden fravalgt.

Det kommenterer Bjarke Ingels nu i bogen ”Hvad tænker arkitekten på?”, som udkommer onsdag den 16. december. I et uddrag herfra lyder det om PFA-domicilet:

- Vi havde tegnet en fantastisk ziggurat ude for enden af Redmolen, det er møgærgerligt, at det ikke kunne få lov at blive til noget.

«Hvad gik galt?»

- Vi er tilsyneladende ikke super populære overalt i København. Det er generelt noget, vi slås med i Danmark, derfor er der lidt langt mellem snapsene. Havde det ikke været for Per Høpfner (entreprenør, red.), så havde vi nok aldrig bygget noget i Danmark, og nu laver vi Amagerforbrændingen.

”Hvad tænker arkitekten på?” udkommer på Arkitektens Forlag og er skrevet af Synne Rifbjerg. Ovenstående ordveksling stammer fra Weekendavisen, der fredag bragte et uddrag fra bogen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094