23948sdkhjf

SHL vinder kinesisk kæmpeprojekt

Fire tårne til kultur og underholdning og en stor offentlig park i Shanghai skal designes af danske Schmidt Hammer Lassen.
Mange danske byer har de senere år opført nye, spændende kulturhusbyggerier, men i Kina arbejder man i en helt anden skala.

Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL) har netop vundet en international konkurrence om at designe en ny kulturdestination i Shanghai inden for et areal på otte hektar i området ved West Shanghai Workers Cultural Palace.

- Dette projekt handler om mennesker. I begyndelsen af projektet brugte vi en masse tid på området for at observere, hvordan lokalsamfundet og offentligheden anvendte de eksisterende parkrum omkring søen. Det var tydeligt, at det var et meget elsket rekreativt sted i hjertet af byen, fortæller partner Chris Hardie i en pressemeddelelse.

Fire forbundne tårne
Projektet tager derfor afsæt i den eksisterende park, som udvides fra en til seks hektar omkring den centralt beliggende sø. Fire multifunktionelle tårne placeres langs søen på sokler, som forbinder de kulturelle funktioner.

På de lavere niveauer vil tårnene rumme teater, uddannelses- og læringscenter samt en række åbne og transparente kunst- og udstillingsrum. Offentligheden får let adgang til disse faciliteter fra park og hovedgade.

De højere niveauer i tårnene vil give plads til multifunktionelle kulturelle aktiviteter og skal huse de kommercielle kontorer.

Bygningen er også forbundet i kælderniveauet med transportforbindelser til to nye metrostationer, butiksareal og indendørs idrætsfaciliteter, herunder en sportshal og en skøjtebane. De udendørs sportsfunktioner er spredt rundt i parken, hvilket skaber et mangfoldigt og aktivt urbant offentligt rum for lokalsamfundet.

Mange kinesiske projekter
SHL tog i 2011 konsekvensen af et stigende aktivitetsniveau i Kina og etablere afdeling i Shanghai. Siden er udviklingen fortsat, og det nye West Shanghai Workers Cultural Palace er langt fra tegnestuens eneste store projekt i Kina.

I Shanghai arbejder SHL sammen med bygherren Dream Center om udviklingen af tre kulturelle byggerier i West Bund-området, et nyt 25.000 kvadratmeter stort Performance Arts Centre i samme i område og et nyt hovedkvarter til Shanghai Development Bank på det tidligere Expo område.

Sidste år kunne SHL fejre første spadestik til et nyt 30.000 kvadratmeter stort bibliotek i Ningbo. I 2016 vil arkitektvirksomhedens design af det 123.000 kvadratmeter nye hovedkontor til Ningbo Daily Newspaper Group og et 100.000 kvadratmeter kulturhus, Ningbo Home of Staff, også stå færdige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094