23948sdkhjf

193 boliger skyder op på Engholmene

Casa i fuld gang med at montere elementerne. De nye øer i Københavns Havn kommer på sigt til at rumme boliger til 6-7.000 københavnere.
Efter flere måneders arbejde med spunsning og støbning af fundament, begynder de nye boligblokke nu at gå i højden på Engholmene.

Casa, der er totalentreprenør på opgaven, har indledt elementmontagen. Første del var til den kommende parkeringskælder og etageadskillelsen. Nu rejses elementerne over terræn med en hastighed på godt 100 elementer pr. uge.

- Kælderen er lukket, og det går planmæssigt med at montere elementerne til de nye etager med en rullende plan, først med etape 1 og fulgt lige efter med etape 2, siger projektchef Claus Nielsen.

Rejst ved udgangen af oktober
Man kan nu få et klart indtryk af husets form og placering ud til vandet og de kommende kanaler.

- Det går stærkt med elementmontagen, og etagerne vil vokse frem en for en i løbet af foråret og sommeren. Med udgangen af oktober er alle elementer til de 23.000 etagemeter på Kærholm 1 og 2 er på plads.

Casa har i øjeblikket 10 mand i gang på pladsen. CG Jensen, som udfører spuns og bundplade, har andre 20 mand på projektet. I løbet af foråret vil Casa mande op og blandt andet udføre skalmuringen.

God fornemmelse
Enghave Brygge bliver en ny bydel, der forbinder Vesterbro og Københavns Havn. I løbet af få år opføres attraktive boliger til 6-7.000 københavnere fordelt på ti nye boligøer i Københavns Havn.

NPV er projektudvikler på de seks af øerne, som samlet går under navnet Engholmene. Her opfører NPV over 1.000 boliger fordelt på 117.000 etagemeter. Den samlede projektværdi løber op i mere end tre milliarder kroner.

Boligerne findes i størrelse fra 72 kvadratmeter til godt 200 kvadratmeter til priser mellem 2,6 og 16 millioner kroner. De fleste med to altaner eller terrasser. Alle har udsigt til vandet, de yderste med kig op gennem havneløbet til Operaen og Skuespilhuset. 88 af de 193 lejligheder er allerede solgt, men der er stadig boliger tilbage af alle typer og størrelser.

- Efter i så mange år at have set på skitser og talt og talt om byggeriet er det en god fornemmelse at se husene på vej op i højden. Vi er meget glade for, at 88 familier har vist os den tillid at købe en bolig, som kun eksisterede på papiret. Nu kan de med egne øjne se placeringen lige ud til vandet, og de kan konkret fornemme de kvaliteter, de får med en bolig i Engholmene, siger salgs- og marketingschef i NPV Alexander Mottlau.

De første boliger skal stå klar til indflytning om godt et år, i foråret 2017. Den store interesse betyder, at NPV nu er begyndt at planlægge byggeriet af de næste etaper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093