23948sdkhjf
>

Daurehøj Erhvervsbyg snydt for rekordoverskud

To uheldige sager koster på bundlinjen for Holbæk-entreprenøren, som trøster sig med en bugnende ordrebog
Det var med afstand det bedste resultat siden grundlæggelsen i 2003, da Daurehøj Erhvervsbyg kom ud af regnskabsåret 2014 med et resultat før skat på 12,1 mio. kr. Og da ordrebøgerne samtidig bugnede, var 2015 udset til at blive endnu stærkere end rekordåret ’14.

Sådan er det dog langt fra gået. Årsrapporten viser ganske vist et plus. Men der er langt fra de realiserede 3,4 mio. kroner og så til udmeldingen om at overgå præstationen fra 2014.

Ifølge årsrapporten er resultatet ikke desto mindre tilfredsstillende. Der henvises til, at Daurehøj Erhvervsbyg tidligere på året har måttet udskifte en underentreprenør på to byggesager.

- Ja, vi har haft problemer på én byggesag, og så har vi en anden sag, som vi vandt for over et år siden, men som er blevet udskudt, så den først starter her til maj, uddyber direktør Birger Daurehøj over for Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Kan ikke være utilfredse

Læs også: Daurehøj-konkursen: Direktør starter nyt selskab

Sagerne har tvunget Daurehøj Erhvervsbyg til at foretage genkøb til væsentlig højere priser. Og uden de to forskellige sager havde Holbæk-entreprenøren leveret som lovet, fortæller Birger Daurehøj, som kan se frem til at starte byggesager op for en samlet værdi af 300 mio. kroner i løbet af maj og juni.

- Vi har en rigtigt pæn ordrebeholdning, og vi har et budget, der siger, vi forventer at komme ud med et plus på seks mio. kroner i 2016 af en omsætning på små 280 mio. kroner, siger direktøren, som kalder estimatet for et mere forsigtigt skøn end det, der kom sidste år.

Læs også: Kamstrup laver omsætningsrekord men tjener mindre

Han tillader sig derfor også at se positivt på regnskabet, selvom overskuddet altså ikke blev rekordgivende stort som ventet.

- Når vi kigger på nøgletallene, er vi ovenud tilfredse med vores virksomhed: 39,5 procent i soliditetsgrad, en likviditetsgrad på 164 procent og en arbejdskapital på 27 mio. kr. Det kan vi vel ikke tillade os at være utilfredse med.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141