23948sdkhjf

Creo Arkitekter A/S styrker deres position i København

Creo Arkitekter A/S med hovedkontor i Odense styrker nu deres strategi om, at blive landsdækkende med tegnestuer i de nye regioner
I foråret stiftedes Creo Arkitekter Syd ApS med tegnestuer i Tønder og Sønderborg, og firmaet etablerede kontor i Århus.

Pr. 1. juli omdannes firmaets kontor i Nørregade 34 i København til et selvstændigt datterselskab Creo Arkitekter Cph A/S i et fifty fifty ejerskab med Poas Aps ved arkitekterne Jesper Lund og Kurt Schou.

Creo koncernen ønsker med denne disposition at styrke deres tilstedeværelse i Region Hovedstaden og i Øresundsregionen, samt at styrke og udbygge deres platform med spidskompetence i rådgivning inden for hovedstadsregionens sundhedssektor, kombineret med de kompetencer vedr. økonomi- og byggestyring som Kurt Schou tilfører. Dette suppleret med nye kompetencer vedrørende rådgivning indenfor infrastruktur, som Jesper Lund har arbejdet med i mange år. Begge er tidligere seniorpartnere i KHR arkitekter.

Adm. direktør i Creo Arkitekter A/S Finn Sørensen udtaler:
- Vi har i flere år haft kontor i København bl.a. på baggrund af aktuelle større opgaver med udvikling af flere af Region Hovedstadens hospitaler, samt erhvervs og boligbyggerier. Opgaverne har i stor udstrækning været forankret i hovedkontoret i Odense, og kontoret i København har i for lille grad tegnet firmaet og dets profil. Vi ser det nye firma som en mulighed for at styrke vores lokale forankring.

- Endvidere betyder det, at vi nu kan være tættere ved vores klienter og samarbejdspartnere i regionen og herved tilbyde dem en mere omfattende rådgivning spændende fra funktionsanalyse til styring af tid, økonomi og kvalitet i byggefasen. Ikke mindst er vi glade for, at Creo koncernen kan gå ind i nye fagområder som de kommende store infrastrukturopgaver i Danmark.

Creo Arkitekters oprindelse er arkitektfirmaet Boeck Hansen & Stærmose, der i 60erne projekterede Rigshospitalet på Tagensvej i København. Her løser Creo Arkitekter stadig større rådgivningsopgaver. Siden er firmaet indenfor dette område kendt for adskillige store byggeopgaver på hospitalerne i bl.a. Herlev, Glostrup, Roskilde og Køge.

På bolig- og erhvervsområdet har Creo Arkitekter for nylig forestået opførelsen af bl.a. City 2, vedligeholdelsesplanlægning af Folketinget, og for nylig afsluttet 185 boliger i Emaljehaven i København Nord, samt et større projekt med boliger og erhverv i Østbrocentret i Glostrup.

Tegnestuen har netop – med PIHL & Søn som totalentreprenør – vundet projektet til Det nye Grøntorv, Copenhagen Markets, i Høje Tåstrup på ca. 100.000 m2.

Firmaets stifter arkitekt Jørgen Stærmose var i en lang årrække Kgl. Bygningsinspektør, og fra 1. januar 2008 overtog firmaet igen et af de Kongelige Bygningsinspektorater, omfattende Fyn, Sjælland og Øerne, incl. Bornholm. Dette medfører tilsyn med en stor del af statens bygninger, bl.a. omkring 700 kirker og flere slotte, herunder Fredensborg Slot.

Creo Arkitekter Cph A/S fortsætter indtil videre med tegnestueadresse i Nørregade 34, men leder allerede nu efter nye større lokaler i København.

Jesper Lund bliver direktør for Creo Arkitekter Cph A/S

Kilde: Creo Arkitekter A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078