23948sdkhjf

Milliardaftale om fremtidens hospital beseglet

Den 3. juni blev der ført pen til papir på totalentreprisekontrakten for det nye akuthospital på Bispebjerg. 

Opgaven, som blev udbudt med en targetpris på 1,55 mia. kr., skal udføres af et internationalt konsortie ledet af italienske Rizzani de Eccher. 

– Det er en stor dag for projektet, og jeg er glad for, at vi kan skrive kontrakt med en kompetent entreprenør, der har vist gode resultater også på det danske marked, sagde medunderskriver Mogens Kornbo, direktør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme, med henvisning til Rizzani de Ecchers arbejde som totalentreprenør på Prinsesse Marys bro over Roskilde Fjord.

To konsortier i spil

Totalentreprise-kontrakten er tildelt italienske Rizzani de Eccher efter en forhandlingsprocedure. To konsortier bød på opgaven:

- Rizzani de Eccher (It) med underentreprenør Vamed (Østrig) og underrådgivere ATI Project (It), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK). 

- Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It). 

Dansk islæt på arkitektsiden
Den store italienske entreprenør blev tildelt hospitalsopgaven efter en forhandlingsprocedure. 

Med på holdet er også den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, ATI Project, et italiensk arkitekt- og ingeniørfirma, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter. Firmaerne repræsenterer tilsammen erfaring med hospitalsbyggeri i både Danmark og udlandet. 

Fra entreprenørens side satte Fadi Saliba, Area Manager ved Rizzani de Eccher, sin underskrift. Han har tidligere været projektmanager på Fjordforbindelsen og har i den forbindelse boet i Danmark i en årrække. 

Byggeriet går i gang sidst på året og forventes at åbne for patienter i to faser i henholdsvis 2023 og 2025.

Fakta: Nyt Hospital Bispebjerg

  • Det nye hospital, også kaldet Akuthuset, er en 77.500 kvm stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center.
  • Opgaven blev udbudt med en targetpris på 1,55 mia. kr. af et samlet budget på 3,43 mia. kr.  i 2019-priser.
  • Akuthuset er tegnet af KHR Architecture, EYP Health og Arup.
  • Totalentreprenør: Rizzani de Eccher
  • Byggeriet af Akuthuset begynder i løbet af 2020, og den samlede entreprise for det nye hospital forventes at være afsluttet i foråret 2025.
  • Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125