23948sdkhjf

Nyt børnehospital til to milliarder

Rigshospitalet gør klar til projektkonkurrence.
Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk’s Fond er gået sammen om et hospitalsbyggeri, der skal sætte nye standarder for behandlingsforhold for børn, unge, fødende og deres familier.

Det nye byggeri har arbejdstitlen ’BørneRiget’, og målet for projektet er klart: At revolutionere oplevelsen for børn, fødende og deres familier før, under og efter behandlingen.

-Målet er at det nye hospitalsbyggeri til børn, unge og fødende på Rigshospitalet skal bidrage til at udvikle hele det danske sundhedsvæsen i en helt ny retning, hvor patientbehandling er meget mere end at diagnosticere sygdom og give medicin, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Region Hovedstaden understøtter byggeriet med en historisk stor bevilling på 1,4 milliarder kroner, mens Ole Kirk’s Fond donerer 0,6 milliarder kroner.

Gundigt forarbejde
Forud for byggeriet har Rigshospitalet og Region Hovedstaden med støtte fra blandt andet Ole Kirk’s Fond gennemført en omfattende forundersøgelse for at afdække, hvad der skal til for at skabe optimale behandlingsforløb for børn, unge og fødende.

Det centrale i det nye hospital er, at behandling, pleje, forskning, uddannelse, teknologi og arkitektur er tænkt sammen i en integreret løsning. Derudover er barnets leg og integrationen af leg i selve behandlingen en gennemgående rød tråd igennem hele behandlingsforløbet.

Ifølge Projektdirektør Bent Ottesen, som er leder af projektet og har stået i spidsen for forundersøgelsen, vil det nye hospitalsbyggeri give en god mulighed for en integration af patientbehandling, forskning og uddannelse og vil medvirke til hurtigere udredning og mere strømlinede behandlingsforløb.

-Forskning, uddannelse og et sammenhængende forløb for børnene og deres familier er afgørende forudsætninger for at kunne tilbyde den bedste behandling og pleje. Det er derfor fantastisk, at vi i dette projekt har fået mulighed for at tænke alle dele ind som en integreret del af byggeriet helt fra projektets start. Det giver enestående muligheder for vores forskere, og det giver enestående muligheder for nytænkning i forhold til behandlingsforløb, siger han.

Tidsplan for byggeriet

2016-2017: Projektkonkurrence
2018: Projektforslag vælges
2019: Klargøring af byggegrund
2020-23: Byggeperiode og test af løsninger
2023-24: Test af løsninger og indflytning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094