23948sdkhjf

Caverion fyrer 700

Men de danske aktiviteter går nogenlunde ram forbi.
I maj fyrede Caverion sin topchef, svenske Fredrik Strand, og nu iværksættes en omfattende spareplan. Årsagen er overkapacitet, oplyser den nordiske teknikentreprenørgigant i en meddelelse Nasdaq Helsinki.

Omkring 700 ansatte, svarende til en tiendel af den samlede medarbejderstab, har udsigt til en fyreseddel. Men i Danmark bliver nedskæringerne relativt beskedne. Det fortæller udviklingsdirektør Erik Lind Olsen til Building Supply.

- 700 lyder voldsomt, og det er også voldsomt. Men Caverion har et behov for at sende et signal til markedet om, at man gør noget for at rette op på de udfordringer, der er. Serviceforretningerne i Sverige og Norge har ligget langt under det forventede omsætningsniveau, og det er her, at langt størstedelen af besparelserne skal findes, siger han.

Erik Lind Olsen ønsker ikke at sætte tal på, hvor mange af de cirka 1.000 danske Caverion-ansatte, der står til afskedigelse. Han vil dog gerne understrege, at det ikke bliver i nærheden af de 10 procent, som er gennemsnittet for koncernen som helhed.

Større ansvar lokalt
Caverion forventer i år et koncernresultat, som er betydeligt lavere end sidste år, og indtjeningen er heller ikke tilfredsstillende i Danmark. Derfor vil den danske ledelse fremover satse mere på sin serviceforretning.

Konkret betyder det, at Caverion i Danmark skærer ned administrativt for i stedet at lægge ressourcerne ud lokalt, tættere på kunderne.

- Vi må erkende, at vi ikke har leveret det, der er forventet af os. I Danmark gør vi det, at vi lægger et større ansvar ud i servicecentrene, også for vores specialkompetencer, så vi tilbyder samlede løsninger på lokalt niveau. Men det ændrer ikke på, at vi har en klar strategi om fortsat at være massivt til stede i Danmark, siger Erik Lind Olsen.

Den danske del af Caverion omsatte i fjor for lige over en milliard danske kroner, svarende til seks procent af den samlede forretning.

Brancheanalyse: Teknikentreprenører skuffer sig selv

Offentliggørelsen af Caverions spareplan kommer samtidig med, at Licitationen – Byggeriets Dagblad publicerer sin årligt tilbagevendende analyse af de største danske teknikentreprenører. Konklusionen er, at 2015 blev det bedste år i branchen siden 2008, men at aktørerne fortsat har svært ved at leve op til egne forventninger.

Læs mere:
Teknikentreprenører skuffer sig selv
Teknikentreprenører skriger på kvalificeret arbejdskraft
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094