23948sdkhjf

NCC-konsortium vinder i Aalborg

Vinderprojekt for en omdannelse af Budolfi Plads er flot og visionært, mener borgmester.
Tre teams blev i februar prækvalificeret til at byde på omdannelsen af Budolfi Plads i det centrale Aalborg, og nu er vinderprojektet fundet.

NCC står i spidsen for teamet, som desuden består af Udviklingsselskabet Viben, Rema Butiksudvikling, Kjaer & Richter, ByMunch by- og landskabsdesign og Cowi.

- Vi har med vinderprojektet fået et rigtig flot forslag til omdannelse af Budolfi Plads. Det lever fuldt ud op til vore visioner – både på pris og projekt. Som en af Aalborgs mest centrale pladser, og med Budolfi Kirke som nabo, skal området selvfølgelig behandles med stor omhu. Derfor er vi rigtig glade for det fremragende forslag, der har vundet udbuddet, udtaler borgmester Thomas Kastrup Larsen.

Læs også: Rådgivere vinder millionaftale for Forsvaret

Budolfi Plads skal omdannes til et imødekommende bymiljø og en destination for byens borgere og besøgende. En stor del af området bliver frem over en attraktiv, grøn plads, der medvirker til at sammenbinde gågaderne. Pladsen etableres oven på en offentligt tilgængelig p-kælder, og i kanten af pladsen skal der etableres butikker, caféer og boliger, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv.

- Området fremstår i dag meget nedslidt og uden sammenhæng med den omkringliggende bebyggelse. Med realiseringen af vinderprojektet bliver området langt mere attraktivt, siger Mariann Nørgaard, næstformand i By- og Landskabsudvalget.

Læs også: Cowi bliver boligforenings højre hånd på renovering af 300 boliger

Feltet af tilbudsgivere var efter de indledende runder indsnævret til kun to bydende teams. Disse teams har brugt de seneste måneder til at komme med bud på, hvordan kommunens visioner kunne udmøntes i det helt rigtige projekt, og nu er en vigtig milepæl rundet.

Ifølge rådmand Hans Henrik Henriksen fra By- og Landskabsforvaltningen har det ikke været nogen nem beslutning:

- Det var to rigtig gode forslag, vi i dommerkomiteen skulle tage stilling til, men der er kun plads til én vinder. Vinderprojektet føjer noget nyt til omgivelserne og danner en fin ramme om det byrumsprojekt, som vi har valgt at lade være ’krumtappen’ i vores udbud, siger han.

Umiddelbart efter sommerferien igangsættes ledningsarbejderne i de omkringliggende gader. Ledningsarbejderne er en del af forberedelserne til selve omdannelsen af Budolfi Plads.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.219