23948sdkhjf

SHL-byggeri kåret til verdens bedste

Dokk1 i Aarhus har vundet den internationale bibliotekspris ”Systematic – Public Library of the Year 2016” som verdens bedste, nye folkebibliotek. Det er første gang et dansk bibliotek vinder prisen.

Prisen blev overrakt i forbindelse med årsmødet hos den internationale bibliotekssammenslutning, IFLA, i Columbus, Ohio i nat dansk tid.

- Dokk1 er et usædvanligt vellykket møde mellem to smukke, danske traditioner. På den ene side vores kulturelle ambitioner om åbne alverdens kundskab for alle generationer og samfundslag, og på den anden side sansen for funktionel og smuk formgivning. Dokk1 er et strålende eksempel på, hvordan man skaber visionær og moderne arkitektur, der tager højde for bibliotekets mange forskelligartede opgaver og de digitale muligheder. Jeg glæder mig over prisen, som er en stor anerkendelse af Aarhus, siger kulturminister Bertel Haarder.

Dokk1 er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, og det er en international fagjury, sammensat af arkitekter og biblioteksfaglige eksperter, der har stået for udvælgelsen. Det er sket blandt i alt fire nominerede biblioteker fra Australien, USA og Danmark.

Læs fagjuryens begrundelse for valget på Kulturministeriets hjemmeside

Dokk1 blev indviet i juni måned sidste år, og rummer blandt andet hovedbibliotek og borgerservice. Huset omfatter de 28.000 m² fordelt på tre etager og indeholder Europas største automatiske p-anlæg med 1.000 pladser. Allerede efter ni måneder rundede kulturhuset en million besøgende.

- Vores mål har været at skabe et stimulerende og dynamisk miljø på dette unikke sted, der fremmer værdifulde og meningsfulde relationer mellem mennesker; et kulturelt centrum, som alle kan se sig selv i. Arkitekturen, med alle dets understøttende discipliner, har tjent til at opfylde denne overordnede ambition og vi er blevet overvældet af, hvordan folk i Århus har taget Dokk1 til sig siden åbningsdagen, siger Senior Partner Kim Holst Jensen, Schmidt Hammer Lassen Architects.

Dokk1 er en del af Urban Mediaspace Aarhus, som er Aarhus Kommunes hidtil største bygge- og anlægsprojekt med et samlet budget på cirka 2,1 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159