23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i august

Giftig jord har udfordret byggeriet af et nyt stort hotel i København. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggeprojekter i august.
I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i august 2016 med særligt fokus på det nye Hotel Scandic i København.

I Skelbækgade ved Kødbyen i København har Aarsleff netop afleveret en færdig byggegrube til byggeriet af et nyt Hotel Scandic med 370 værelser.

Hotellet opføres på en gammel gasværkgrund, som tillige har huset medicinalvirksomheden Benzons Fabrikker og en benzinstation. Det har gjort jorden på grunden så forurenet, at helt særlige sikkerhedsforanstaltninger måtte etableres.

- Omfanget og typerne af forurenet jord har været omfattende i forhold til, hvad vi tidligere har arbejdet med. Det har betydet, at vi har været nødt til at ændre tidligere anvendte procedurer for at gennemføre arbejdet på en sikkerheds- og sundhedsmæssigt korrekt måde, fortæller projektchef Morten Juul.

Arbejdere med dragter og masker
Blandt andet var indholdet af tjære og cyanid så højt, at jorden ikke kunne behandles i Danmark, men måtte sendes ud af landet. Værst så det ud tre-fire meter under terræn, hvilket især udfordrede spunsarbejdet.

Samtlige medarbejdere i gruben skulle have dragter og masker på. De måtte kun arbejde seks timer dagligt og maksimalt to timer ad gangen. Samtidig skulle arbejdet udføres på begrænset plads.

Alligevel har Aarsleff formået at overholde tidsplanen og kunne i sidste uge aflevere en forureningsfri byggegrube klar til betonstøbning. Ifølge Morten Juul skyldes det ikke mindst et godt samarbejde med byggeriets øvrige aktører:

- Der har tidligt i forløbet været en konstruktiv dialog med bygherre for at få udarbejdet en realistisk tidsplan, hvor udfordringerne omkring den forurenede jord har været indarbejdet, fortæller Morten Juul.

Hotellet er sidste brik
Einar Kornerup er totalentreprenør på byggeriet af det nye Scandic-hotel, som er udviklet af Tetris i samarbejde med Danielsen Architecture og Alectia. De fire aktører arbejdede også sammen på nabogrunden, hvor SOPU Campus blev afleveret i februar.

Her på grænsen mellem Kødbyen og det klassiske Vesterbro er der i dag opført luksuslejligheder, og med Scandic Hotel vil hele området langs Skelbækgade op mod Den Hvide Kødby være fuldt udviklet.

Scandic-hotellet får et samlet areal på 23.000 kvadratmeter inklusiv kælder i to plan. Foruden de 370 værelser kommer det ti at indeholde 12 møde- og konferencerum, herunder en sal med plads til 600 personer, samt en stor restaurant og fitnessfaciliteter.Hotel Scandic

Areal: 23.000 m²
Byggesum: 400 mio. kr. (anslået)
Bygherre: Halmtorvet 29 A/S
Projektudvikler: Tetris A/S
Totalentreprenør: Einar Kornerup A/S
Arkitekt: Danielsen Architecture A/S
Ingeniør: Alectia A/S
Landskab: Schønherr A/S
Afslutning: August 2018
Adresse: Skelbækgade, København

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11