23948sdkhjf

Lego-ejer udvider i Billund

Schmidt Hammer Lassen tegner tilbygning, der udvider Kirkbi-domicil med endnu en ’kube’.
Både Kirkbi og har i de seneste år oplevet en markant stigning i antallet af medarbejdere. Derfor udvider Kirkbi nu sit kontor på Koldingvej 2 i Billund.

- Kirkbi er vokset betydeligt i de seneste år, og derfor er det nu naturligt, at vi udvider den eksisterende bygning. Kirkbi er en arbejdsplads, hvor der skal være rart at være, og hvor der skal være plads til sjov, læring og kreativitet. De fysiske rammer spiller en vigtig rolle, og derfor er jeg meget glad for, at vi nu kan påbegynde byggeriet, siger administrerende direktør Søren Thorup Sørensen.

Kontoret i Billund fungerer som Kirkbi og Lego Fondens samlingssted for alle medarbejdere, der til daglig arbejder i både Billund, København og i Baar, Schweiz.

Kontoret omfatter i dag 4.410 kvadratmeter og vil med udvidelsen vokse til 7.820 kvadratmeter. Arkitekt på projektet er Schmidt Hammer Lassen Architects i samarbejde med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Ifølge Steen Pedersen, der er globalt ansvarlig for ejendomme i Kirkbi, vil byggeriet afspejle Kirk Kristiansen-familiens fokus på bæredygtighed og omtanke for miljøet. Den eksisterende bygning vil fortsat have solceller monteret på facaden, mens den nye bygning hovedsageligt vil blive bygget af bæredygtigt træ.

- Det har været essentielt for os og Kirk Kristiansen familien at sikre omtanke for miljø og bæredygtighed i byggeprojektet. Derfor har det været vigtigt, at både den gamle og den nye bygning afspejler netop dét. I Danmark er der en tradition for at bygge i beton og mursten, så at vi nu vælger, at tilbygningen bliver et træhus i bæredygtige materialer er ret unikt, siger han.

Byggeriet forventes indledt i november 2016, og det nye kontor forventes færdigt i første kvartal 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093