23948sdkhjf

Her er årets bedste skolebyggeri

Ny Aarhus-skole løber med eftertragtet titel på konference om fremtidens skoler.
På Nohrcons ”Konference om fremtidens skole og læringsrum” er Frederiksbjerg Skole i Aarhus kåret som vinder af Årets skolebyggeri 2016 foran fire andre skoler.

Vinderen er fundet efter en offentlig afstemning, hvor op 1.000 valgte at deltage.

Frederiksbjerg Skole er den første nyopførte skole i Aarhus midtby i mere end 100 år. Visionen har været at skabe fremtidens skole og gøre den til kernen i et sammenhængende børne- og ungemiljø i Aarhus midtby.

900 børn har fået en hverdag i nye og moderne rammer, der understøtter pædagogiske tanker med klar reference til sidste års skolereform. Der er således gjort op med traditionelle klasselokaler, sat fokus på brugerne og det omgivende samfund, og skabt rum til bevægelsesaktiviteter både inde og ude.

- Det er første gang siden 1911, vi har bygget en ny skole i Aarhus Midtby, og der er lagt mange kræfter i, at byggeriet ikke alene skulle opfylde alle de krav, der kan stilles til en moderne skole, men også være et attraktivt omdrejningspunkt for hele bydelen og vægte blandt andet bæredygtighed, fritidsbrug og grønne arealer. Prisen er med til at understrege hvor godt projektet er lykkedes med både at skabe rammerne for et helt unikt skole- og børnemiljø og et enestående byggeri, hvor funktionalitet og arkitektur glider smukt sammen med det omkringliggende byrum, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Frederiksbjerg Skole er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med GPP Arkitekter, Møller & Grønborg og Kari Moseng. Skolen er opført af Hoffmann med Niras som rådgivende ingeniør.

Bygherre på projektet er Aarhus Kommune, der har haft Cowi, Pluskontoret, Schønherr og Learning Spaces som rådgivere.

Juryen, der stod for at udvælge de fem skoler til konkurrencen, gav følgende begrundelse for nomineringen af Frederiksbjerg Skole:

”Det er en stor kvalitet, at arkitekturen tager skolereformen på ordet og forløser dette aspekt. Skolen har taget bevægelse indendørs, men samtidig skabt plads til udfoldelse udvendigt på trods af de trange rammer. Mulighed for – og ansporing til – forskellige former for bevægelse er nærværende i bygningen. Dels via indkig til rum og sale – og kig ud på forskellige udendørs baner. Skolen har et kompakt design, der alligevel har spændende former for at tilpasse sig sin placering midt i byen. For eksempel er ankomstløsningen godt tænkt og forløst – den skaber en luftighed i et tæt område. Der er valgt kendte, robuste løsninger og overflader, der ikke vil give bygherren udfordringer de kommende år.

De øvrige nominerede til prisen som Årets skolebyggeri 2016 var Vibenshus Skole (København Ø), Sophieskolen (Nykøbing Falster), Vestegnen HF og VUC (Rødovre) og UCC Campus Carlsberg (København V).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141