23948sdkhjf

Klar til at dele viden om nye elbekendtgørelser

Ekspert fra Sikkerhedsstyrelsen holder oplæg sammen med Dansk Energi på seks fyraftensmøder. Emnet er elsikkerhed.
Hen over efteråret skal elingeniør Carsten Jakobsen fra Sikkerhedsstyrelsen på tur rundt i Danmark. Han er oplægsholder, når Dansk Energi i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen arrangerer seks fyraftensmøder om nye elsikkerhedsregler på anlægsområdet.

Selv om bekendtgørelserne først træder i kraft 1. juli 2017, kender Carsten Jakobsen dem allerede rigtigt godt. Han har nemlig deltaget i udarbejdelsen af de nye regler og i dialogen med interessenter på området.

- Jeg har gennem årene hos Sikkerhedsstyrelsen holdt rigtigt mange foredrag. Flest inden for installationsområdet, men i de senere år også på netområdet. Gennem alle år har jeg arbejdet meget med elbekendtgørelserne og kender baggrunden for en stor del af indholdet. Derfor glæder jeg mig til også at kunne dele viden om de nye bekendtgørelser på anlægsområdet med deltagerne i Dansk Energis fyraftensmøder, siger Carsten Jakobsen.

I 2010 blev Carsten Jakobsen en del af Sikkerhedsstyrelsens team for elforsyningsanlæg, og samtidig blev han på vegne af styrelsen involveret i standardiseringsarbejde på netområdet og jernbaneområdet. I øjeblikket er han medlem af de nationale standardiseringskomiteer S-508, S-509, S-511, S-520 og S-599.

- Gennem min uddannelse som ingeniør har jeg lært at dyrke detaljen og fået forståelse for, hvor vigtigt det er, at alle brikker er på plads, før et projekt føres ud i virkeligheden.
Fra min tid hos Siemens fik jeg indgående kendskab til, hvor vigtigt det er, at fastlagte beskrivelser og procedurer overholdes – især når der arbejdes med sikkerhed på jernbaneområdet, siger han.

Det seneste par år har Carsten Jakobsen ud over tilsynsopgaverne været involveret i udarbejdelsen af de nye elsikkerhedsbekendtgørelser, der blev sat i gang med udgangspunkt i regeringens vækstpakke 2014. Første led var udarbejdelsen af installationsbekendtgørelsen, og derefter fulgte de tre bekendtgørelser inden for netområdet. Bekendtgørelserne træder først i kraft 1. juli 2017, men de er tilgængelige på Elsikkerhedsregler.dk allerede nu.

- De nye bekendtgørelser er væsentligt anderledes end dem, vi kender i dag, og derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i dem. Blandt andet får standarder en større rolle, og driftslederens personlige ansvar ændres til et virksomhedsansvar, nævner Carsten Jakobsen.


Dansk Energi og Sikkerhedsstyrelsen afvikler seks fyraftensmøder rundt om i landet fra den 31. oktober.

Fyraftensmøderne om de nye elsikkerhedsregler afholdes:

31. oktober 2016, Energi Fyn Odense
14. november 2016, Nørresundby Kursuscenter
15. november 2016, Scandic Aarhus City
21. november 2016, Ewii, Kolding
28. november 2016, Comwell Køge
1. december 2016, Scandic Sydhavn

Tilmelding via Dansk Energi.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125