23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i september

Lokal entreprenør står i spidsen for et ambitiøst projekt, der samler de fleste af Holbæks sportsaktiviteter i et stort nybyggeri.
I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i september 2016 med særligt fokus på Holbæk Sportsby.

Et 42 hektar stort areal mellem Omfartsvejen og Ladegårdsalléen i Holbæk udvikles over de næste to år til et sandt idræts- og kulturmekka.

Holbæk Byråd vedtog i august lokalplanen for Holbæk Sportsby, der opføres efter OPP-modellen med det lokale byggefirma Entreprenør Morten C. Henriksen A/S som totalentreprenør. Indehaver Morten C. Henriksen sidder også som formand for bestyrelsen i Fonden Holbæk SportsBy, der er dannet for at tage sig af byggeriet og den efterfølgende drift.

OPP-kontrakten løber op i 325 millioner kroner og omfatter byggeri og drift af en ny svømmehal, sundhedscenter samt nye moderne faciliteter til byens idrætsforeninger.

Entreprenør Morten C. Henriksen A/S udfører selv jord-, kloak- og betonarbejderne, mens de øvrige arbejder formentlig udbydes i fagentrepriser. Forventningen er, at spærrene til den kommende hovedbygning kan blive rejst i løbet af foråret.

Første spadestik blev taget den 15. september, og det nye svømme-, idræts-og sundhedsbyggeri skal stå klar til brug ved udgangen af 2018.

Det 22.500 kvadratmeter store byggeri er tegnet af arkitektfirmaet Kullegaard i samarbejde med ISC Rådgivende Ingeniører, OBH-Gruppen og Torkil Laursen.Holbæk Sportsby

Areal: 22.500 m²
Byggesum: 325 mio. kr. (OPP-kontrakt)
Bygherre: Fonden Holbæk Sportsby
Bygherrerådgiver: Bech-Bruun, PWC, Cowi
Totalentreprenør: Entreprenør Morten C. Henriksen A/S
Arkitekt: Kullegaard A/S
Ingeniør: ISC Rådgivende Ingeniører A/S, OBH-Gruppen A/S, Torkil Laursen A/S
Afslutning: Januar 2019
Adresse: Skagerakvej/Omfartsvejen, Holbæk

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094