23948sdkhjf

1.000 ledige byggejob hver dag

Antallet af opslåede stillinger inden for bygge- og anlægsbranchen er det højeste i otte år.
Bygge- og anlægsbranchen har i gennemsnit haft 990 opslåede stillinger hver dag i løbet af årets første ni måneder. Dermed er efterspørgslen efter arbejdskraft nu på det højeste niveau siden 2008, hvor det gennemsnitlige antal stillinger var på 1.621 om dagen.

Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som er taget fra Jobnet. Og det betyder faktisk, at den reelle efterspørgsel kan være endnu højere i virkeligheden.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggjorde nemlig selv en analyse i oktober, som viste, at kun 13 procent af virksomhederne havde brugt jobcentret til rekruttering i løbet af det seneste år. Det er mindre end halvdelen af dem, der havde behov for nye medarbejdere i perioden.

Langt fra i mål
Og selv om antallet af virksomheder, der bruger jobcentrene, er steget en smule over de sidste to år, svarer blot 11 procent af virksomhederne, at de regner med at bruge jobcentrene til at finde nye medarbejdere det næste år. Den lave andel kan til dels forklares med, at langt fra alle virksomheder regner med at søge nye medarbejdere i det kommende år.

Overordnet er konklusionen dog, at virksomhederne ofte går uden om jobcentrene, når medarbejderstaben skal udvides.

- Vi er langt fra i mål i forhold til de behov, vi har på arbejdsmarkedet. Der er virkelig rum til forbedring, sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) selv om denne kendsgerning, da analysen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering blev præsenteret i oktober.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094