23948sdkhjf

Lokale firmaer skal renovere 210 Aalborg-boliger

Stor boligforening giver en af sine ældste afdelinger et gennemgribende ansigtsløft.

Efter meget store renoveringsprojekter i det østlige Aalborg tager Himmerland Boligforening nu fat på omdannelsen af den første del af en lang række boliger i Vestbyen.

Der er tale om 210 boliger på Henning Smiths Vej og Poul Buås Vej, som i daglig tale går under betegnelsen ”Afdeling 3”.

- Egentlig er det den allerførste afdeling, der blev taget spadestik til efter etableringen af boligforeningen i 1944, men da andre afdelinger nåede at blive færdige først, fik denne afdeling et lidt højere nummer, fortæller direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening.

Venter kun på kommunen

Projektet har været udbudt i fagentrepriser, og der er efterfølgende indgået aftale med de firmaer, som i løbet af de kommende to år skal føre boligerne op til moderne standard.

Det drejer sig om M. Thomsen Støtt A/S (råhus), Færch & Co. A/S (tømrer), Thomsen og Fals A/S (VVS), Lytsen A/S (el) og IF A/S (miljø). Den omfattende renovering gennemføres over flere etaper, og de første arbejder forventes igangsat i midten af februar. Går alt planmæssigt, vil den samlede renovering være gennemført inden 2020.

- Vi mangler på nuværende tidspunkt kun en formel godkendelse fra kommunen, før vi for alvor kan komme sving. Den forventer vi at få ganske snart, og derfor regner vi med allerede senere i denne måned at kunne opbygge skurbyen til de mange håndværkere, opstille containere, etablere stilladser og udføre de indledende gravearbejder, siger Ole Nielsen.

Eksisterende boliger lægges sammen

Renoveringen omfatter blandt andet reparation af fuger i facader, efterisolering af gavle, udskiftning af alle vinduer og udvendige døre, udskiftning af tagbeklædning, udskiftning af dele af installationerne til vand, varme, afløb og el samt etablering af portgennemgange.

I opgangene bliver der udskiftet entrédøre og etablerer en række elevatorer, mens der i de enkelte boliger vil blive gennemført renovering i form af ny sanitet på badeværelserne, udskiftning af køkkener, etablering af mekanisk ventilation og adgang til egen altan for samtlige boliger.

Som led i renoveringen vil der endvidere ske sammenlægning af en del af de eksisterende boliger.

- Hvis vi ønsker en fortsat god udlejning i afdelingen i mange år frem, er det tvingende nødvendigt, at vi får indarbejdet en større variation i typer og størrelser af boliger, pointerer Ole Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094