23948sdkhjf

Loop Architects bag 4.000 kvadratmeter til whisky-produktion

I løbet af foråret stikker Stauning Whisky spaden i jorden til et 4.000 kvadratmeter stort nybyggeri, der vil udvide virksomhedens produktionskapacitet fra 30.000 til 900.000 liter om året.

Bag projektet står Loop Architects, der i samarbejde med Midtconsult har tegnet fem bygninger, hvor man gennem store glaspartier kan følge med i processen fra start til slut.

I en pressemeddelelse beskriver Loop Architects, at designet tager afsæt i områdets kvaliteter – et et typisk dansk landbrugslandskab og særegen vestysk natur

- Projektet mimer og fortolker saddeltage, gavlmotiver, træbygninger, fiskerhuse og ladebygninger, der er bygningstypologier, der findes i området.

- Det bliver et destilleri, der både udvendigt og indvendigt ikke er set magen til i whisky-verdenen, fortæller direktør Lasse Vesterby fra Stauning Whisky til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Der skal skabes en sammenhæng mellem de gamle produktionsbygninger og det nye destilleri – med tydelig skelnen mellem nyt og gammelt. Planen er på et senere tidspunkt at udvide med tapperi og lagerfunktioner ud fra den samme arkitektoniske tilgang.

Byggeriet opføres ud mod Stauningvej, og Stauning Whisky er i øjeblikket ved at indhente tilbud hos udvalgte entreprenørfirmaer. Forventningen er, at de nye bygninger kan stå færdige i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095