23948sdkhjf

Dansk køkkenfabrik kan nu levere BREEAM-inventar

Grøn profil skal være nøglen til yderligere vækst.

Tre års slid giver nu resultat i Aulum ved Herning.

Her kan Aubo, som den første køkkenproducent herhjemme, levere inventar til køkken, bad og garderobe med det internationalt anerkendte BREEAM-stempel.

BREEAM

- står for Building Research Establishment Environmental Assessment Method

- blev introduceret i England i 1990

- vurderer bygninger og produkter ud fra ni kriterier: Energi, vand, transporter, materialer, affald, ledelse/styring, sundhed og trivsel, forurening samt arealanvendelse og økologi.

- inddeler certificerede byggerier i fem niveauer: Pass, Good, Very good, Excellent og Outstanding

På globalt plan har over 550.000 bygninger et BREEAM-certifikat.

- Vi har et erklæret mål om, at vores grønne profil skal være nøglen til ny vækst, og her er det af afgørende betydning, at vi nu positionerer os som den førende danske køkkenproducent, når det handler om miljø og bæredygtighed, siger administrerende direktør Torben Andersen.

Han fortæller, der i Norge er indført en national tilpasning medendnu strengere end den oprindelige, britiske BREEAM-certificering. Og det er netop de norske krav om bæredygtighed, som Aubos produkter lever op til. Dermed kan Aubo bidrage til, at BREEAM-certificerede byggeprojekter på det vigtige norske eksportmarked opnår en højere rating.

Torben Andersen har store forventninger til sin virksomheds nye status. For kunderne efterspørger i stigende grad miljøvenlige produkter, og det vil kun blive mere udpræget i fremtiden, tror han.

- Efter vores mening er det ren win-win både i forhold til vores kultur, holdninger omkring miljø og bæredygtighed – samt bundlinjen.

Torben Andersen understreger, at BREEAM-dokumenterede produkter fra Aubo ikke vil koste ekstra, og der sker heller ikke noget med leveringstiden.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078