23948sdkhjf

Grønt lys til Casa-projekt i Aarhus

Horsens-firmaet bygger 13.000 kvadratmeter lejligheder i Aarhus C.

En klynge af udtjente kommunale administrationsbygninger jævnes med jorden i Valdemarsgade i Aarhus.

I stedet opfører Casa et boligbyggeri med et samlet etageareal på 13.000 kvadratmeter. Det står klart, efter at byrådet onsdag aften godkendte en ny lokalplan for området.

- Vi får nye boliger og et smukkere og mere sammenhængende område, så projektet rammer rigtigt på mange af de faktorer, som vi gerne vil udvikle Aarhus efter, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Boliger og byhave
Projektet er tegnet af Schmidt Hammer Lassen og består af 106 lejligheder af varierende størrelse - fra mindre 2-værelses til store penthouse-boliger med egen tagterrasse. Denne spredning af boligtyper skal sikre en vis variation i beboersammensætningen.

Grunden er placeret midt i en eksisterende karrebebyggelse, og hensigten er at skabe en unik byhave med et grønt fælles frirum for bebyggelsens beboere, og for de mennesker som færdes i kvarteret.

Den eksisterende stiforbindelse langs nordsiden af grunden erstattes af en ny slynget sti/rampe til offentlig gennemgang fra Lønvejen til Valdemarsgade.

Almene boliger på nabogrund
Casas nye byggeri bliver nærmeste nabo til det tidligere kasernehospital fra 1880, som omdannes til 22 almene familieboliger.

På den måde er intentionen at skabe boligkvarter i social balance, hvor private lejligheder blandes med boligforeningsboliger.

- Omdannelsen af kasernehospitalet sker med respekt for ejendommens oprindelige karakter, og vi bevarer på den måde en del af byens historie. Samtidig udnytter vi bygningen til at dække et af byens største behov. Behovet for gode og billige boliger, siger Kristian Würtz.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109