23948sdkhjf

Pensionsselskab bygger 143 boliger i Nørresundby

A. Enggaard har udviklet projektet, som løber op i en kvart milliard.

Om knap 2½ år skal 143 nye lejligheder stå færdige på den gamle slagterigrund i Nørresundby, vest for Limfjordsbroen der forbinder bydelen med det centrale Aalborg.

Der er tale om fem bygninger, som varierer fra tre til syv etager. De i alt 11.000 kvadratmeter er fordelt på tre områder, som bebygges løbende frem mod juni 2019. Går alt efter planen, kan de første beboere flytte ind i november 2018.

Det er det lokale udviklings- og entreprenørselskab A. Enggaard, der står bag det samlede projekt med Lærernes Pension som investor.

Område I er udviklet i samarbejde med Arkitektfirmaet Nord og Orbicon og består af 70 lejligheder fordelt på 5.244 kvadratmeter.

Område II og III er udviklet i samarbejde med Bjørk & Maigaard og Niras og består af henholdsvis 46 lejligheder (3.838 kvadratmeter) og 27 lejligheder (2.047 kvadratmeter).

- Den arkitektoniske tanke er, at byggerierne skal passe harmonisk ind sammen med øvrige omkringliggende byggerier og alligevel vise deres egen identitet i den bymæssige bebyggelse. Der er lagt vægt på brede altangange og store altaner orienteret med udsigt mod fjorden og syd/syd-vest, skriver Lærernes Pension i en pressemeddelelse.

Lærernes Pension investerede for nylig omkring 300 millioner kroner i et projekt med 194 udlejningsboliger på Aalborgs tidligere godsbaneterræn, og med projektet i Nørresundby investerer pensionskassen yderligere omkring 250 millioner kroner i Jyllands næststørste by.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093