23948sdkhjf

Entasis-arkitekter hædres med den første Jørn Utzon-statuette

Betonelement-Prisen 2009 går til arkitekterne bag boligbyggeriet Emaljehaven i København. Dermed har bedømmelsesudvalget også fundet den første modtager af den statuette, som blev udviklet i forbindelse med Jørn Utzons 90 års fødselsdag.
I anledning af Jørn Utzons 90 års fødselsdag sidste år indstiftede Betonelement-Foreningen en Jørn Utzon-Statuette, som hvert år skal tildeles den person blandt modtagerne af Betonelement-Prisen, der har ydet den største kreative og nyskabende indflydelse.

Betonelement-Prisen 2009 går til arkitektfirmaerne Creo Arkitekter og Entasis, der sammen har tegnet boligbebyggelsen Emaljehaven på emaljefabrikken Glud & Marstrands gamle fabriksområde i Københavns Nordvestkvarter.

De to firmaer hædres torsdag i denne uge i DR-Byen, og samtidig modtager Signe og Christian Cold fra Entasis Jørn Utzon-Statuetten som påskønnelse for rollen som kreativ drivkraft i projektet.

Raffineret og indbydende
Emaljehaven omfatter 185 lejligheder og skiller sig ud som et arkitektonisk smukt, venligt og robust byggeri i det ellers trøstesløse og barske Nordvestkvarter i København:

- Emaljehaven er et meget stort boligbyggeri. Men det er raffineret og indbydende i sine detaljer, såsom de afskårne hjørner og placeringen af vinduer og døre. Det vil stå her endnu om 200 år, så der er virkelig tale om bæredygtighed, lyder det begejstret fra Claus Bering, der er bestyrelsesformand hos Betonelement-Foreningen.

Betonelement-Prisen blev etableret i 1978 og uddeles til danske arkitekter, der på uventede måder benytter sig af betonens mangfoldighed i byggerier i Danmark.

Kilde: Betonelement-Foreningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094