23948sdkhjf

Ny portal skal sætte fokus på bæredygtig byudvikling

Fra i dag kan danske planlæggere og politikere hente værdifuld inspiration til bæredygtig byudvikling fra en række cases om frontløber-byer fra Danmark og resten af verden.
Eksemplerne er mange. München skaber en tæt grøn bydel, Perth håndterer øget pendling, og Chicago sænker de offentlige bygningers energiforbrug.

Den nye danske hjemmeside www.bæredygtigebyer.dk samler alle informationerne og vil fra den 10. marts bidrage til at sætte fokus på bæredygtig byudvikling.

Portalen er hjemsted for en database med ’best practice’ cases fra hele verden. Databasen favner emner som affald, energi, fødevarer, grøn by, social by, transport og vand:

- Vores intention er at gøre det lettere for danske kommuner, rådgivere og borgere at finde best practice viden om bæredygtig byudvikling. I den forbindelse har vi bedt Dansk Arkitektur Center etablere en database, hvor alle interesserede kan hente information om de bedste eksempler på bæredygtig byudvikling fra hele verden - herunder også fra Danmark, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Databasen er finansieret af Realdania og udviklet af Dansk Arkitektur Center, der også varetager den videre research, formidling og drift af databasen. Der er fri adgang til den indsamlede viden i databasen, som blev lanceret første gang i en engelsk version på den 11. arkitekturbiennale i Venedig i september 2008.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11