23948sdkhjf

Kim Utzon Arkitekter tegner stort glashotel

Den danske tegnestue melder sig nu på banen med et iøjnefaldende projekt for området ved Langelinie i København.
Kim Utzon Arkitekter har tegnet tre slanke glastårne, der - hvis alt går vel - kan komme til at huse tre hoteller på i alt 24.000 m2 ved Marmormolen i København.

De tre hoteltårne skaber et interessant samspil med de kontornetårne på spidserne af henholdsvis Langelinie og Marmormolen, som amerikanske Steven Holl tegnede sidste år. Hoteltårnene varierer i højde fra 73 til 90 meter, mens selve basen har en højde på 12 meter.

Gennem inkorporering af en række bæredygtige, funktionelle og tekniske krav i facaden sikrer arkitekterne, at bygningskomplekset vil overholde de skærpede miljøkrav, der ventes gennemført i det kommende Bygningsreglement 2010. Det drejer sig blandt andet om integrerede af solceller i facadehuden, udnyttelse af passiv solvarme og naturlig ventilation.

Projektets landskab er udformet af Torben Schönherr, der har arbejdet på at skabe et varieret landskabeligt byrum, som sammenbinder hele Marmormolen. Således indgår nærhed til vandet, promenader, kanaler og offentligt tilgængelige pladser som essentielle dele af udformningen.

Kilde: Kim Utzon Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125