23948sdkhjf

Sidste boliger på central havnefront

A. Enggaard og Himmerland Boligforening har stukket spaden i jorden til et stort boligbyggeri, der markerer afslutningen på Aalborgs centrale havnefront.

Onsdag den 8. marts blev første spadestik taget til det sidste store boligbyggeri på Aalborgs centrale havnefront, nærmere betegnet det område, der går under navnet Musikhuskvarteret.

Det er Himmerland Boligforening, der er bygherre på byggeriets 18 familie- og 62 ungdomsboliger, mens A. Enggaard står for 34 ejerlejligheder.

Byggeriet har fået navnet Siloen som en reference til den korn- og foderstofsilo, som tidligere stod på grunden. Oprindeligt var hensigten at ombygge siloen, men det kunne ikke lade sig gøre, og derfor bygges der nu et nyt tårn af samme størrelse og hovedudseende som det oprindelige.

Hos Himmerland Boligforening lægger direktør Ole Nielsen vægt på, at byggeriet bliver en blanding af forskellige ejerformer og aldersgrupper. Han håber, at det kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, og hvor beboernes forskellighed kan være med til at skabe et interessant bymiljø:

- Det overordnede planlægningsmæssige mål med denne del af Aalborgs havnefront har været at skabe en tæt urban bydel med et anderledes bymiljø, der opstår i mødet mellem den industrielle kulturarv, moderne arkitektur af høj kvalitet og et aktivt byliv. Det kommer Siloen i allerhøjeste grad til at medvirke til, for her bliver den tidligere industribygning genbrugt som unik ramme for nye funktioner, siger Ole Nielsen i en pressemeddelelse.

Det nye boligbyggeri bliver på knap 10.000 kvadratmeter og indrettes med en række fællesfunktioner i stueplan. Siloen vil blive indrettet med fire etager med almene ungdomsboliger nederst fulgt af tre etager med almene familieboliger. Den øverste del af byggeriet vil indeholde de private ejerlejligheder.

Det er C.F. Møller, der har tegnet det nye byggeri, mens Niras A/S er ingeniør og A. Enggaard A/S totalentreprenør på opgaven.

Det forventes, at den samlede byggeperiode vil være omkring 15 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109