23948sdkhjf

Moe & Brødsgaard klar til ultimativ energirenovering

Det danske ingeniørfirma har sammen med arkitekterne fra Pluskontoret vundet Realea's konkurrence ”EnergiParcel” om at udføre den ultimative energirenovering af et parcelhus fra 1970’erne.
Energirenovering ventes at blive et stort tema i de kommende år, og med projektet ”EnergiParcel” forsøger Realea at sætte fokus på de konkrete muligheder.

Omdrejningspunkt for projektet har været en konkurrence, hvor byggeriets aktører blev inviteret til at give bud på energirenovering af et prototypehus fra 1970'erne.

Den opgave bliver et anliggende for et konsortium bestående af Moe & Brødsgaard og Pluskontoret, der således skal vise vejen for bæredygtig renovering med fokus på at reducere energiforbruget:

- Moe & Brødsgaard har stærke kompetencer inden for miljø og environmental design, og vi tror på, at vi kan vise vejen på dette område. Vi er derfor glade for den anerkendelse af vores samarbejde med Pluskontoret, som resultatet af Realeas konkurrence er et udtryk for, siger afdelingsleder Jakob Mariager.

Det er ikke nogen tilfældighed, at Moe & Brødsgaard har budt ind på netop dette projekt. Klima og miljø er nemlig udvalgt som omdrejningspunkt for virksomhedens strategi for de kommende år:

- Fremover skal udviklingen i virksomheden ske på et bæredygtigt grundlag, og bæredygtig udvikling skal være en selvstændig og tværgående kompetence i virksomheden. Vi vil være på forkant af udviklingen indenfor klimaområdet, så vi er klar til at imødekomme markedets behov, fortæller administrerende direktør Christian Listov-Saabye.

Realea har til projektet investeret i fire 70'er-huse i Tilst ved Århus. Udover Moe & Brødsgaard/Pluskontorets prototypehus er der tale om et seniorhus og to familieboliger, der skal omdannes til tre såkaldte ”Eksempelhuse” . Alle fire huse skal stå klar november 2009, og resultaterne skal indgå i Klimakonferencen i samme måned.

Udover Moe & Brødsgaard/Pluskontoret er Ravn Arkitektur/Rambøll tilknyttet projektet.

Læs mere på Realeas hjemmeside

Kilde: Moe & Brødsgaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11