23948sdkhjf

Trekløver åbner Danmarks første ventilationscenter

Lindab Ventilation, Systemair og Camfil Farr åbner i samarbejde et nyt ventilationscenter i Hvidovre. Som landets første samler centret hele ventilationsspektret fra kanaler, venti-latorer, filtre, aggregater og vedligeholdelsesløsninger til avancerede komfortløsninger.
Tre af ventilationsvirksomheder etablerer sammen Danmarks første ventilationscenter. Lindab Ventilation, Systemair og Camfil Farr er fortsat tre selvstændige virksomheder, men det nye center i Hvidovre, som forventes åbnet i oktober, samler alt, hvad man kan ønske sig inden for ventilation, inklusive rådgivning og mødefaciliteter, som kunder også kan låne.

- De tre individuelle virksomheder har lagt et fælles grundlag, så vore kunder får samlet alt, hvad de skal bruge til ventilationen. På den måde står vi stærkere over for konkurrenter fra ud-landet, og vi giver kunderne en langt bedre service, forklarer direktør Dan Stjernegaard fra Lin-dab Ventilation.

Stadig konkurrenter
De tre virksomheder er normalt samarbejdspartnere og på nogle områder konkurrenter, og det bliver der ikke lavet om på, forsikrer administrerende direktør Alex Rasmussen fra Systemair:

- Vi har aftalt, at selvom vi laver et fælles center, konkurrerer vi på almindelige markedsvilkår. Hvis jeg for eksempel kører en kampagne på nogle produkter, som Lindab også fører, må de jo bare finde ud af at reagere. Konkurrencen holder os årvågne til gavn for kunderne.

Oplagt samarbejde
Konkurrence er i kundernes interesse, og det kan i øvrigt udelukkende være til gavn for kunder-ne at samle tre forskellige firmaer med alt, hvad der skal bruges til ventilation samt den nød-vendige support. Administrerende direktør Niels-Erik Kongste fra Camfil Farr uddyber:

- Det er nytænkning inden for branchen, men i virkeligheden er det oplagt. For vores kunder kan det tage mange timer at køre rundt til tre forskellige lagre efter reservedele, ikke mindst med trafikken i hovedstadsområdet. Det er jo et velkendt princip fra indkøbscentre, der er bare ikke nogen, som har tænkt på det inden for ventilationsbranchen før.

Flere bør samarbejde
Og tanken om samarbejde er så oplagt, at mange flere virksomheder bør overveje den, mener Dan Stjernegaard fra Lindab:

- Mange danske virksomheder kunne have glæde af nye samarbejder, for det betaler sig at tænke i alternative muligheder. Vi udnytter for eksempel vores nabovirksomheds kantinefacilite-ter. Der er simpelthen skåret et hul i hegnet mellem grundene. Det skaber også grobund for nye netværk og samarbejder, fortæller han.

Det nye samarbejde er indtil videre blevet meget positivt modtaget blandt virksomhedernes kunder. Og ingen i trekløveret er afvisende over for at udvide samarbejdet til andre dele af lan-det, hvis centret i Hvidovre bliver en succes.

- Hverken Lindab, Systemair eller Camfil Farr vil udelukke andre fra at deltage i samarbejdet. Vi tre matcher i hvert fald hinanden perfekt som toppen af hvert vores område inden for ventilation, konstaterer de tre direktører sammenstemmende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.76