23948sdkhjf

Oslo Opera blev årtiets bedste design

DR’s koncerthus var med i opløbet om ”Nordic Selected Award” og 50.000 kroner men måtte se sig slået af de norske arkitekter fra Snøhetta.
Som led i fagmessen CODE 09 er flere end 100 designgenstande i disse dage udstillet som repræsentanter for det absolut bedste nordiske design over de seneste ti år.

Kuratorer fra henholdsvis Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island har hver især udvalgt 20-30 designs fra forskellige fagområder i månederne op til messen. Det har herefter været op til direktøren for det internationale designmuseum i München, professor Florian Hufnagl, at nominere de ti finalister til prisen ”Nordic Selected Award”.

Fredag fandt konkurrencen sin vinder, og det blev det norske arkitektfirma, Snøhetta, der løb af med sejren og retten til at kalde operaen i Oslo for det bedste nordiske design i det seneste årti:

- Vi er stolte over denne pris, som forhåbentligt kan være med til at inspirere os til at fortsætte med at skabe spændende, moderne arkitektur, sagde Sigrun Aunan fra Snøhetta under prisoverrækkelsen.

CODE 09 sluttede i Bella Center søndag eftermiddag.



Læs mere:
Arkitektoniske perler i Bella Center
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093