23948sdkhjf

Statens ejendomsselskab slår alle rekorder

Et rekordhøjt antal godkendte lokalplaner baner vej for det hidtil bedste årsresultat.

Et forrygende år!

Sådan beskriver Freje Ejendommes administrerende direktør Karen Mosbech regnskabsåret 2016, der sluttede med et rekordstort overskud på 586 mio. kroner før skat.

Resultatet er primært skabt gennem transformation af tidligere statslige ejendomme til nye funktioner med en ny lokalplan. I 2016 har Freja fået godkendt otte lokalplaner med i alt 230.000 etagemeter byggeri. Det er også ny rekord.

Ifølge Karen Mosbech er den positive udvikling resultat af et langt sejt træk, hvor Freja har arbejdet tålmodigt med at udvikle og udfolde de enkelte ejendommes potentiale. Nogle af ejendommene har taget et halvt årti at få gennem den demokratiske proces, mens andre er blevet gennemført på væsentligt kortere tid.

- Vores årsregnskab viser, at det godt kan betale sig at have det lange lys på og arbejde for at få skabt det bedst mulige projekt med de rigtige samarbejdspartnere, selv om udfordringerne til tider synes uoverstigelige. Jeg glæder mig til at se de mange nye projekter vokse frem, siger Karen Mosbech i en pressemeddelelse.

’Take off’ på Flyvestation Værløse
Flyvestation Værløse er et af de projekter, som Freja forventer sig meget af. Her er det lykkedes at transformere det gamle militærområde til en flyvefærdig bydel i udkanten af København. I foråret begynder opførelsen af de første 200 boliger, der får udsigt ud over et fredet landskab med hangarer, shelters og kilometervis af landingsbane.

Scherfigsvej i København Ø får også luft under vingerne i 2017. Her kan københavnerne se frem til en bebyggelse på 15.000 kvadratmeter ved Svanemøllebugten med ejerlejligheder og almene boliger.

I Odense har Freja også gang i et storstilet udviklingsprojekt. I Cortex Park fik Freja i efteråret 2016 godkendt en lokalplan for yderligere 70.000 kvadratmeter bebyggelse, så godt 130.000 kvadratmeter af området nu er lokalplanlagt. Cortex Park er en del af Campus Odense, der vil få et dagligt flow af 50.000 mennesker, når supersygehuset Nyt OUH åbner, og Syddansk Universitet færdiggør sit storstilede udvidelsesprojekt.

Fortsat positive udsigter
- Det er blevet lettere for investorerne at finde finansiering, og der er mere risikovillig kapital tilgængelig. Derfor forventer vi, at de positive takter i markedet forsætter i 2017, siger Karen Mosbech.

Hun forventer dog ikke, at 2017 slutter på samme resultatmæssige niveau som 2016. Det skyldes, at Frejas ejendomsportefølje ikke længere indeholder store ejendomme i København K.

Baseret på den nuværende viden og forventning til igangværende og planlagte lokalplanprocesser forventer vi derfor et resultat i 2017 i størrelsesordenen 150-250 mio. kroner før skat, siger Karen Mosbech.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094