23948sdkhjf

Arbejdsmiljøbus gør en forskel

I et år har byggeriets arbejdsmiljøbus kørt landet rundt med tips til et forbedret arbejdsmiljø. Efter sit første leveår har bussen skabt godt tusinde nye forbedringer.
- Vi er blevet overraskende positivt modtaget af både mestre og svende. Og det tror jeg, hænger sammen med, at vi kommer med gode råd. Vi møder ikke op med løftede pegefingre eller bøder, vi er en del af byggebranchens eget system, vurderer Anders Kabel, projektleder i Byggeriets Arbejdsmiljøbus.

1. september er det præcis et år siden, den mobile konsulenttjeneste tog hul på arbejdet. Siden er det blevet til godt 1100 besøg på 600 byggepladser. Yderligere har bussens 8 konsulenter besøgt 500 byggevirksomheder, og i alt har arbejdsmiljøbussen medført godt 1000 konkrete forbedringer.

Deler de gode erfaringer
Når arbejdsmiljøbussens konsulenter møder op på en byggeplads, er formålet først og fremmest at bidrage til at forbedre den forebyggende arbejdsmiljøindsats. Men også samarbejdet mellem de forskellige aktører er et af de områder, hvor Anders Kabel mener, bussen har gjort en forskel.

- Vi kan se, at det mange steder er lykkes os at skabe kontakt mellem byggepladsen og dem, der leverer arbejdsmiljøvenligt udstyr. En kontakt der ellers ikke ville have været der. Vi arrangerer praktiske demonstrationer af udstyret på byggepladserne, så folkene helt konkret kan opleve, hvordan man kan udføre arbejdet på en mere hensigtsmæssig måde, og på den måde bliver vi et bindeled mellem dem, der kan levere de nødvendige tekniske hjælpemidler – og dem, der har brug for dem i hverdagen, siger Anders Kabel.

Kører to et halvt år endnu
Det er Dansk Byggeri, Forbundet Træ-Industri-Byg, Fagligt Fælles Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal og BJMF København, der har etableret byggeriets arbejdsmiljøbus.

Det koster ikke virksomhederne noget at benytte Byggeriets Arbejdsmiljøbus, og foreløbig fortsætter indsatsen de næste to et halvt år.

Kilde: Videncenter for Arbejdsmiljø

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156