23948sdkhjf

Arkitektbranchen øger fokus på udlandet

Tegnestuerne søger i stigende grad mod udlandet for at kompensere for manglende opgaver herhjemme.
Organisationen Danske Ark er ved at lægge sidste hånd på en eksportanalyse, der bliver offentliggjort i næste uge.

Her forudser international konsulent Peter Theibel, at den økonomiske krise vil medføre en mindre tilbagegang i arkitektvirksomhedernes eksport.

Alligevel tror han på en stigende eksportandel, fordi nedgangen på hjemmemarkedet forventes at blive langt højere:

- Vi kan se, at vore medlemsvirksomheder henter flere og flere opgaver i udlandet. De virksomheder, der for bare 2-3 år siden ikke arbejdede internationalt, har fokus på udlandet nu og afsøger specielt nærmarkederne, siger Peter Theibel til dagbladet Børsen.

Ifølge Danske Ark har branchen været igennem en stærk udvikling på eksportfronten, og samlet set hentes omkring 15 % af omsætningen i dag hjem via udenlandske opgaver.

Blandt de virksomheder, som i disse år øger eksportandelen markant, er 3XN. Her vurderer kunstnerisk chef Kim Herforth Nielsen, at man i løbet af et par år vil stå i den situation, at 80 % af alle opgaver hentes i andre lande end Danmark:

- Vi har aldrig fået flere henvendelser fra udlandet end nu. Der er dagligt udenlandske tegnestuer, som henvender sig til os vedrørende samarbejde om eksempelvis prækvalifikationer. I hvert andet tilfælde er henvendelsen interessant for os, siger Kim Herforth Nielsen.

Han fortæller, at 3XN i en periode blandt andet har arbejdet på at øge sin eksport til Canada, og det medførte for nyligt prækvalifikation til to canadiske universitetsprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094