23948sdkhjf

TIB: Frit fald i beskæftigelsen

På bare et år er beskæftigelsen på tre af de områder, TIB organiserer, faldet med 13.310 personer. Det er især inden for tømrer-faget og træindustrien ledigheden er stigende.
En ny opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser krisens tabere og vindere. Tre områder organiseret af TIB er særligt hårdt ramt.

Beskæftigelsen i træindustrien er faldet med 28,7% på bare et år. Det svarer til 3580 fuldtidsjobs. Blandt tømrere er beskæftigelsen faldet med 18,7%, hvilket svarer til 5850 fuldtidsjobs. I møbelindustrien har man måtte sige farvel til 25,5% af de beskæftigede, hvilket svarer til 3880 fuldtidsjobs.

- Vi frygter, at det triste fald fortsætter i et par kvartaler eller mere. Det viser, at den renoveringspulje, som regeringen satte ind for at styrke beskæftigelsen i byggebranchen har haft alt for lille effekt, siger Johnny Skovengaard, formand for TIB.

For byggefaget som hele er det ikke kun TIBs brancher, der er hårdt ramt. Murerne har oplevet det værste fald på 27,5%, mens elektrikerne mærker mindst til krisen med en nedgang på 6,6%.

Kilde: TIB

Læs mere om: TIB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097