23948sdkhjf

Hillerød Kommune vedtager omfattende masterplan

Det bliver Holscher Arkitekter, der skal udvikle masterplanen for Stationszonen; et 30.000 m2 område i Hillerød.
Tilbage i maj udskrev Hillerød Kommune et parallelopdrag, hvor deltagerne fik til opgave at udarbejde en masterplan for, hvordan et 30.000 m2 stort areal mellem Hillerød Station og Carlsbergvej kunne transformeres til et naturligt centrum med byggeri til uddannelse, videnbaseret erhverv og boliger.

Parallelopdraget havde deltagelse af Adept, Henning Larsen Architects Juul Frost samt Holscher Arkitekters, og det blev sidstnævnte, der løb med sejren, da Hillerød Kommune, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme i sidste uge kårede vinderen af konkurrencen.

Forslaget fra Holscher Arkitekter arbejder med en tæt og kompakt bydel, der bindes sammen af et stræde, der væver sig ind imellem de forskellige bebyggelser og skaber mødesteder. Bygningerne skal på centrale steder opføres med afrundede hjørner og skabe de rammer, der kan forene byliv med studiemiljø.

I forhold til at skabe en bæredygtig bydel giver den kompakte bebyggelse gode muligheder for at trække dagslys ind i bygningerne og samtidig skabe et godt mikroklima. Masterplanens særlige bygningsstruktur med overdækkede atrier i ”baggårdene” muliggør effektiv anvendelse af naturlig ventilation i bygningerne og dermed lavere energiforbrug.

Forslaget giver de bedst tænkelige betingelser for at skabe Campus Nordsjælland ved stationen. Et moderne uddannelsesbyggeri med pladser og stræder forbeholdt gående og cyklende, hvor de studerende bliver en aktiv del af livet i Stationszonen.

- Dette forslag skabe en bæredygtig bydel som vil vække opsigt og sikre mulighed for udvikling af Campus Nordsjælland. Masterplanen lægger op til en bydel, der vil tilføre Hillerød et byområde uden sidestykke herhjemme, siger borgmester Kirsten Jensen.

Fokus på CO2-udslippet
Til projektet har Hillerød Kommune udviklet en bæredygtigheds-strategi, der skal fungere som ramme for planlægningsarbejdet indenfor Stationszonen.

Sammenlignet med traditionelt byggeri vil det her være muligt, at opnå en besparelse i CO2 udslippet med 1.157 ton årligt, hvis der opføres 40.000 m2 kontor- og uddannelsesbyggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096