23948sdkhjf

Halvårs-underskud på 20,3 millioner hos Junckers

Gulvproducenten oplevede et markant fald i omsætning og driftsresultat i 1.halvår 2009 som følge af nedgang i antallet af nye byggeprojekter.
Trods en kraftig justering af omkostningerne til salg og administration lykkedes det ikke for den sjællandske gulvproducent, Junckers Industrier, at undgå markant tilbagegang i årets første seks måneder.

Nettoomsætningen endte på 212,7 mio. kroner, hvilket er et fald på 26 % i forhold til samme periode i 2008, mens resultatet før skat på -20,3 mio. kroner er 5 mio. kroner dårligere end i 2008.

Junckers oplyser, at den faldende omsætning dels skyldes lavere volumen og dels lave valutakurser på britiske pund og svenske kroner. Afsætningsmæssigt er det primært markederne i Danmark, Spanien, Østeuropa og Asien, der har skuffet.

Ledelsen hæfter sig dog ved, at ordrebeholdningen fra april og frem har udvist en stigende tendens. Dette kan dog ikke modvirke, at Junckers må nedjustere sine forventninger til omsætningen, som ventes at ende på et lavere niveau end i 2008. Her skabte virksomheden en omsætning på 565,7 mio. kroner. Så sent som i 2006 lå omsætningen på 770 mio. kroner.

Som følge af den stigende ordreindgang og det reducerede omkostningsniveau finder Junckers det dog fortsat realistisk at ”opnå en resultatforbedring for hele 2009 i forhold til 2008”. Da realiserede man et underskud på 59,7 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094