23948sdkhjf

Gennembrud for Svendborg-virksomhed

Virksomheden Gamle Mursten har specialiseret sig i at rense brugte mursten til genanvendelse. Idéen er for alvor ved at vinde indpas i den offentlige sektor.
Claus Juul Nielsen, der er direktør i firmaet, har to argumenter for, hvorfor bygherrer skal bruge genbrugssten. Først og fremmest giver de gamle mursten byggeriet karakter, men mere væsentligt er det, at man samtidig sparer et ton CO2 ved at genbruge 2.000 mursten.

Gennembruddet er kommet nu, hvor der er øget fokus på, at den offentlige sektor skal gøre grønne indkøb. Og Claus Juul Nielsen satser på, at de klimamål, der opsættes i København under klimatopmødet, kan få positiv indvirkning på hans virksomhed.

Gamle Mursten sælger kort sagt en patenteret maskine, som kan rense mursten. Den blev opfundet af iværksætteren Rudi Rusfort, som i 2003 afhændede patentet og virksomheden til Claus Juul Nielsen.

Herhjemme er bl.a. Odense Kommune i gang med at opføre en mandskabsbygning med gamle sten og Gamle Mursten har også allerede solgt sin første maskine til Australien. Desuden fører Claus Juul Nielsen netop nu forhandlinger med en gruppe af nedrivningsfirmaer i det gamle Østtyskland.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109