23948sdkhjf

3XN skal udvide fredet retsbygning

Retten på Frederiksberg skal udvides med 5.000 m², og til den opgave har Slots- og Ejendomsstyrelsen nu udpeget 3XN, Lemming & Eriksson samt Schønherr Landskab.
Sammen med Lemming & Eriksson og Schønherr Landskab er tegnestuen 3XN blevet udnævnt som vinder af konkurrencen om den 187 mio. kroner dyre udvidelse af retsbygningen på Frederiksberg.

Moderne fortolkning af klassisk saddeltag
Den nye retsbygning bliver en naturlig forlængelse af det eksisterende fredede domhus men fremstår samtidig som en selvstændig bygning med et moderne og nutidigt udtryk.

Bygningens design er nøje tilpasset omgivelserne og trækker klare referencer til byggeskikken på Frederiksberg. Formsproget er således både klassisk og dynamisk med sin kurvede form, der fremstår som en moderne fortolkning af det klassiske saddeltag.

Åbent og venligt miljø
Indretningen af retsbygningen møder domstolsreformens strenge krav om sikkerhed og adskillelse internt i huset. Der er fokus på funktionalitet og logistik, så bygningen sikrer hensigtsmæssige adgangsforhold for dommere, vidner og anklagede – uden at virke lukket.

3XN har således lagt vægt på at skabe et åbent og venligt miljø, der er nemt at navigere i for alle brugergrupper. Et smalt atrium flækker bygningen på langs og trækker lys langt ind i bygningen. Dermed skabes et åbent rum, der giver en lethed til bygningens indre og skaber visuel forbindelse på tværs.

Den nye tilbygning bliver på 5.000 m² og har et budget på 187 mio. kroner. Den forventes klar til brug i første halvdel af 2012.

Udover vinderteamet deltog Kjær & Richter, Dissing & Weitling, Arkitema og Henning Larsen i konkurrencen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078