23948sdkhjf

Nye opgaver til Friis & Moltke

Arkitektfirmaet skal tegne et projekt med 197 boliger i Aalborg og er desuden med på det team, der netop har vundet en rammeaftale på fire år i Århus Kommune.
Århus Kommune offentliggjorde tidligere på ugen det konsortium, der har vundet de kommende fire års rammeaftale for områderne erhvervs- og boligejendomme, biblioteker, skoler, boldbaner og atletikanlæg i kommunen.

Den opgave tilfaldt et team bestående af Grontmij | Carl Bro, Møller & Grønborg samt Friis & Moltke, og for sidstnævnte var det anden gang på kort tid, at en væsentlig opgave kom i hus.

I sidste uge løb Friis & Moltke nemlig også af med sejren i konkurrencen om boligprojektet ”Seminariebyen”, der skal opføres på seminariegrunden i Aalborg-bydelen Vejgaard.

Projektet i Aalborg bliver til i samarbejde med Himmerland Andelsboligforening, Cowi og Nybolig og består af 152 ungdomsboliger samt 45 familieboliger. Udformningen af bebyggelsen styres af en grøn hovedstruktur, der består af interne torve, grønne fælles arealer og private haver.

Hovedidéen er at bibeholde så stor en del af den eksisterende bygningsmasse som muligt, og en del af ungdomsboligerne etableres derfor i den eksisterende seminariebygning.

Inspirationen til bebyggelsens arkitektur er blanding af den lokale skala og struktur sammen med en moderne formgivning og plangeometri.


Illustration: Friis & Moltke
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111