23948sdkhjf

Sjælsø nedjusterer med tre-cifret million-beløb

Fredag meddelte ejendomsselskabet Sjælsø Gruppen at man nedjusterer forventningerne til koncernens 2009-resultat. Resultat-forventningerne til 2010 fastholdes.
Sjælsø nedjusterer resultatforventningerne for 2009. Efter yderligere nedskrivninger på 100 mio.kr. forventes der nu for 2009 et underskud før skat på ca. 700 mio.kr., og et underskud efter skat på ca. 525 mio.kr.

Sjælsø forventede tidligere et underskud på 450-550 mio.kr. inkl. nedskrivninger på ca. 100 mio.kr. pr. 30. juni 2009, men ekskl. eventuelle yderligere nedskrivninger pr. 31. december 2009.

Det forventede underskud på ca. 700 mio.kr. sammensætter sig således:
  • Resultat af ordinær drift: -500 mio. kr.
  • Værdireguleringer pr. 30. juni 2009: -100 mio. kr.
  • Værdireguleringer pr. 31. dec. 2009: -100 mio. kr.
  • Resultat før skat: -700 mio. kr.
  • Skat: 175 mio. kr.
  • Resultat efter skat: -525 mio. kr.
Sjælsøs egenkapital udgør herefter pr. 31. december 2009 ca. 1,9 mia.kr., svarende til en indre værdi pr. aktie på ca. 25 kr.

De ændrede resultatforventninger har baggrund i følgende forhold:
  • Udskudt salg af projekter fra 2009 til senere.
  • Merudgifter i forbindelse med emissions- og restruktureringsprocessen.
  • Udgifter til omstruktureringer, herunder tilpasning af organisationen.
  • Tab på renteswaps grundet det lave renteniveau.
  • Opløsning af samarbejdet vedrørende projekt Copenhagen.
  • Yderligere nedskrivning og hensættelse på usolgte projekter.

Udskudt salg af projekter
Den i 2. halvår 2009 gennemførte kapitalstyrkelsesproces blev længerevarende end forventet, og medførte en væsentligt mere afventende holdning hos selskabets forretningspartnere end forventet. Det viste sig således ikke muligt at afslutte igangværende forhandlinger inden årets udgang med deraf følgende reduceret nysalg og indtjening i 2009.

Forhandlingerne om flere projekter pågår fortsat, og Sjælsø forventer at kunne afslutte flere af disse i den nærmeste fremtid.

Copenhagen Residential
Sjælsø har indgået aftale med medinvestorerne i Copenhagen Residential om, at samarbejdet om projektet ophører. Sjælsø overtager herefter medinvestorernes ejerandele i projektet, og dermed det fulde ejerskab af de tre færdigbyggede projekter i Ørestad, Valby og på Frederiksberg.

Der er i ovenstående resultatforventninger for 2009 foretaget en nedskrivning af de tre projekter til forventet realisationsværdi.

Udlejningen af ejendommene forløber godt, og projekterne forventes solgt til investorer i løbet af 2010. De øvrige ikke igangsatte projekter i Copenhagen Residential forventes ikke gennemført i den nuværende udformning.

Projekterne revurderes og bearbejdes for tiden med henblik på tilpasning til de aktuelle salgs- og byggepriser i markedet.

Yderligere nedskrivninger på usolgte projekter og grundbeholdningen
Sjælsø vurderer løbende, om der kan opnås et positivt afkast ved udvikling og salg af kommende projekter (pipelinen/grundbeholdningen) og usolgte færdigbyggede projekter. I det omfang der ikke kan opnås en tilfredsstillende indtjening, foretages der nedskrivning på projekterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109