23948sdkhjf

Carlsberg Byen er klar til endnu et højhus-projekt

Markante aktører er udvalgt til et byggeri på 36.000 kvadratmeter i op til 80 meters højde.

I sidste uge offentliggjorde Carlsberg Byen det team, der skal projektere et 120 højt boligtårn i bydelen, og nu er endnu et stort byggeri klar til projekteringsfasen.

Der er tale om en karrébebyggelse samt et 80 meter højt tårnhus med boliger beliggende i den nordvestlige del af Carlsberg Byen.

Teamet, der skal udføre projekteringen, består af Schmidt Hammer Lassen, Holscher Nordberg Arkitekter, Züblin, Cowi og Werk.

- Vi er meget tilfredse med, at det endnu engang er lykkedes os at samle nogle af de tungeste og dygtigste i branchen til et af Carlsberg Byens projekter, siger administrerende direktør Jens Nyhus fra Carlsberg Byen.

Den tidlige inddragelse af alle parter er et generelt kendetegn for projekterne i Carlsberg Byen, og det er hensigten, at samarbejdet i den indledende fase munder ud i en aftale om det egentlige byggeri.

Det 36.000 kvadratmeter fordeler sig med cirka 17.000 kvadratmeter til boliger, 7.000 kvadratmeter til erhverv, 2.000 kvadratmeter til detailhandel, café og restaurant samt 10.000 kvadratmeter kælder.

Det 80 meter høje tårnhus kommer til at indgå i en familie på i alt 9 tårne, hvor Bohrs Tårn, som står færdigt i august 2017, er det første i rækken.

- Der er mange ting i spil på dette unikke sted i København. Det kommende byggeri indgår i den særlige historiske kontekst af Carlsberg med sin tætte beliggenhed ved Elefantporten, hvor det skal danne bindeled mellem to af de offentlige pladser; Ottilia Jacobsens Plads og Bryggernes Plads. Beliggenheden, med historiske naboer og et faldende terræn, skaber en spændende byggeteknisk udfordring. Samtidig vil tårnhuset løfte sig op over Carlsberg Byen og blive en del af Københavns nye skyline. Bygningen bliver dermed et referencepunkt, der både historisk og fysisk vil være med til at binde byen sammen, siger Kristian Ahlmark, der er Senior Partner hos Schmidt Hammer Lassen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.174