23948sdkhjf

TIB fusionerer med 3F

Fra årsskiftet bliver TIB, Fagforbundet Træ-Industri-Byg, en del af 3F. Det er resultatet af en urafstemning blandt TIB’s medlemmer.
Ved urafstemningen stemte 30,1 % af TIB’s medlemmer. 65,6 % stemte for en fusion og 34,1 % imod.

Arbejdet med at sammenlægge de to organisationer blev indledt i december 2009. Her genoptog man det forsøg på fusion, som blev indstillet i 2003.

Fra tæt samarbejde til fusion
TIB, der især organiserer tømrere, snedkere og træindustriarbejdere, valgte dengang at stå uden for den fusion, der ledte til etableringen af 3F, Fagligt Fælles Forbund.

Men behovet for en stærk faglig organisering er blevet forstærket gennem de senere år, og der har på flere områder været et tæt samarbejde mellem de to forbund for at sikre medlemmernes vilkår bedst muligt.

Det nære samarbejde førte til de egentlige fusionsforhandlinger og til det fusionsgrundlag, som altså nu er endeligt godkendt af medlemmerne:

- Vi har gennem det sidste halve år arbejdet på højtryk for at sikre det faglige grundlag, som TIB´s medlemmer nu har sagt ja til, og jeg er utrolig glad for resultatet, som kan fremtidssikre en stærk faglig service og interessevaretagelse for TIB’s medlemmer, siger Forbundsformand Johnny Skovengaard fra TIB.

Urafstemningen blandt TIB’s medlemmer skal endeligt godkendes på en ekstraordinær kongres i TIB samt af 3F’s Hovedbestyrelse i september måned. Fusionen er derefter en realitet fra 1. januar 2011.

TIB har i dag 61.270 medlemmer, mens 3F har 319.929 medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08