23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder stor konkurrence i Stockholm

Arkitekterne Kristine Jensen og Poul Ingemann har vundet konkurrencen om en 42 hektar stor begravelsesplads på Järvafältet i den svenske hovedstad.
Opgaven, og konkurrencens førstepræmie på 300.000 SEK, er vundet på baggrund af en åben international arkitektkonkurrence med deltagelse af over 100 andre forslag fra hele verden:

- Det er en helt fantastisk opgave at vinde og vi er stolte over den faglige anerkendelse, der ligger i at projektet er udvalgt på baggrund af en international konkurrence med 111 deltagere, siger Kristine Jensen.

Hun har udviklet vinderprojektet i samarbejde med lektor Poul Ingemann fra Kunstakademiets Arkitektskole samt Line Krath og Anna Rämert, der begge er ansat på Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.

Med sejren skal tegnestuen som totalrådgiver stå for den kommende udviklingsplan og projektering i tæt samarbejde med Poul Ingemann.

Høj arkitektonisk og kunstnerisk værdi
Järvafältets nye begravelsesplads skal være en moderne hvileplads. Begravelsespladsen er en del af et kulturreservat, som en synlig og naturlig del af et rekreativt landskab midt i et af storstadens multietniske boligområder.

Ambitionen er at tilføre området høj arkitektonisk og kunstnerisk værdi, så begravelsespladsen kan bidrage til identitet og samhørighed. Både for beboerne ved Järvafältet og alle andre, som skulle ønske at komme.

Området, der rummer fortidsfund, nye restlandskaber og fritidsområder, skal tilsammen med nye gravskikke og gravformer skabe integration i tid og rum. Mellem gammelt og nyt og mellem forskellige kulturudtryk og traditioner:

- I Stockholm har de både ambitioner og store traditioner for kirkegårdsarkitektur, som Skovkirkegården af Asplund og Lewerentz er et smukt eksempel på. Opgaven er utroligt inspirerende og vi glæder os meget til at komme i gang, siger Kristine Jensen.

Om Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Et dansk arkitektfirma, der arbejder med planlægning, landskab, byrum og kulturarv. Aktuelt er tegnestuen involveret i at udvikle omgivelserne til det nye Moesgaard Museum samt Urban Mediaspace på den nye havnefront i Aarhus.

Samarbejdet mellem Kristine Jensen og Poul Ingemann har tidligere været afprøvet i forbindelse med projektet ”Overgange” der var initieret af Statens Kunstfond og blev udstillet på den internationale arkitekturbiennale i Venedig i år 2000.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078