23948sdkhjf

Nøgletalssystem runder 1.000 entreprenører

Fredag fik Byggeriets Evaluerings Center sin tilmelding nummer 1.000 til nøgletalssystemet for entreprenører. De vil i 2011 danne grundlag for et nyt søgeværktøj på nettet.
Direktør i Byggeriets Evaluerings Center, Peter Hesdorf, glæder sig over milepælen, og han fortæller, at interessen for at anvende nøgletallene er stigende:

- Det hænger dels sammen med, at vi for tiden ser en øget aktivitet både i det statslige og i det almene byggeri – og her skal man tilmelde sig. Men faktisk bliver tre ud af fem sager frivilligt tilmeldt evaluering, oplyser direktøren.

Hver af de 1.000 virksomheder har tilmeldt en eller flere entrepriser, som bliver evalueret, og på baggrund heraf beregnes virksomhedens nøgletal.

Flere bygherrer bruger nøgletal
Til dato er i alt 3.033 entrepriser tilmeldt hos Byggeriets Evaluerings Center, og hver måned tilmelder ca. 20 nye entreprenører sig.

I statsligt og alment byggeri er det et krav, at entreprenører fremviser deres nøgletal (eller tilsvarende), hvis de ønsker at afgive tilbud. Men stadigt flere kommuner og private bygherrer kræver også fremvisning af nøgletal.

Det viser, ifølge Peter Hesdorf, at bygherrerne har taget nøgletallene til sig som en del af de kriterier, de udvælger deres samarbejdspartnere efter.

Siden 2008 har også arkitekter og ingeniører været omfattet af nøgletalssystemet. Indtil videre er 256 rådgivere tilmeldt ordningen, og der kommer 5-6 nye virksomheder til hver måned.

Nye værktøjer på vej
Byggeriets Evaluerings Center arbejder løbende på at gøre det nemt og attraktivt at anvende nøgletalssystemet.

En af de væsentligste opgaver er at stille de nødvendige værktøjer og vejledninger til rådighed, således at bygherrer kan anvende nøgletal i deres udvælgelse af rådgivere og entreprenører.

I øjeblikket er centret derfor ved at udvikle en ny hjemmeside, som skal gøre det nemmere for brugerne at anvende nøgletallene.

- Et af de spændende aspekter ved den nye hjemmeside er, at det vil blive muligt for centrets kunder at give adgang til deres nøgletal, så andre kan se dem. På den måde bliver det muligt at sammenligne sig med andre virksomheder, og for en bygherre vil der være tale om et vigtigt værktøj til at udvælge samarbejdspartnere, siger Peter Hesdorf.

Hjemmeside åbnes i starten af 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146